În urmă cu 6 ani, în timpul unui raliu, afaceristul Victor Micula trăgea cu o armă letală pe un pod, în Oradea. Procurorilor, care aveau toate dovezile necesare, le-a trebuit trei ani pentru a demara procesul, și magistrații dădeau o sentință, dar nu definitivă. Astăzi, milionarul Victor Micula scapă de închisoare pentru împuşcăturile din Oradea. Micula jr. devine liber, dar cu reguli.
Juniorul familiei Micula, Victor, se pare că avea o pasiune periculoasă pentru arme de foc. Avea să arate această pasiune la un raliul auto ce avea loc în Oradea, în urmă cu 6 ani. La acel moment, Victoraș Micula avea să folosească o armă de asalt, de altfel o armă letală semiautomată.
După incident, procurorii au dispus arestarea acestuia, precum și confiscarea mai multor arme și muniții, cumpărate de Victor Micula prin interpuși, valornând peste 40.000 de euro.
Dar, cu toate astea, le-a trebuit trei ani pentru a dovedi faptele și de amerge în instanța de judecată, cu 18 infracțiuni în dreptul milionarului Victor Micula, toate de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.
După 6 ani de la producerea faptei, și o primă înfățișare în fața magistraților, în aprilie 2021, Victoraș Micula, în vârstă de 29 de ani, a primit dabia în februarie 2024 o sentință de 2 ani de închisoare.
Dar, având în vedere ca faptele se prescriu în august a.c., și sentința nu era una definitivă, avocații apărării au înaintat un memoriu la Curtea de Aple Oradea.
Astfel că, la înfățișarea de ieri, 17 mai, Curtea de Apel Oradea a decis că milionarul Victor Micula scapă de închisoare pentru împuşcăturile din Oradea.
În sentința dată de magistrați se prevede o micșorare a sentinței, de la 2 ani, la 1 an și 3 luni de închisoare, dar va fi una cu suspendare, dispunând și măsura supravegherii pe o perioadă de 2 ani.
Victoraș Micula va fi obligat la 90 de zile de muncă în folosul comunității, având două variante, Primăria Oradea sau Mânăstirea Sfintei Cruci.
Magistrații orădeni au mai dispus ca inculpatul să intre într-un program de reintegrare socială, să se părezinte regulat la Serviciul de Probațiune Bihor, să anunțe dacă părăsește domiciliul, în orice situație, dacă depășete 5 zile, și, nu în cele din urmă, să comunice autorităților orice schimbare, inclusiv a locului de muncă.
Curtea de Apel Oradea a mai dispus și obligația inculpatului de a plăti toate cheltuielile de judecată, în valoare de 65.000 de lei, și confiscarea tuturor armelor găsite în posesia acestuia, conform publicației locale ebihoreanul.