Mii de cămile, împușcate din elicopter: motivul nobil din spatele gestului macabru

Mii de cămile, împușcate din elicopter: motivul nobil din spatele gestului macabru

Incendiile din Australia au generat o serie de consecințe imprevizibile. Autoritățile din teritoriu fac eforturi în fiecare zi pentru a găsi soluții decente la niște probleme incredibil de dureroase.

Dincolo de pierderile de vieți ale animalelor și pierderi de vieți omenești, incendiile din Australia au alimentat cea mai gravă secetă din istoria continentului. Autoritățile nu mai știu ce să facă pentru a nu agrava și mai mult bilanțul celor 500 de milioane de vietăți care au decedat în ultimele luni.

Din cauza secetei din Australia de Sud, aproximativ 10.000 de cămile sunt programate să fie ucise din elicopter pe parcursul săptămânii viitoare, ”în concordanță cu cele mai înalte standarde pentru bine animalelor”. Motivul acestui gest extrem de terifiante se află consumul de apă al cămilelor.

camile dezhidratate

Execuția în masă a miilor de cămile se va desfășura pe parcursul a aproximativ cinci zile și va fi dusă la bun sfârșit de o armată de vânători profesioniști. Inițiativa pentru acest gest extrem a venit din partea liderilor aborigeni din teritoriile Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara.

Deși vor muri între 5000 și 10.000 de cămile după această operațiune, Managerul General al regiunii a explicat că numărul cu pricina reprezintă doar 1% dintre vietățile din aceeași specie care distrug la această oră fauna și flora australiană. Ca drama să fie însă totală, în același episod sângeros vor muri și un număr de cai sălbatici.

Plângerile împotriva cămilelor s-au acutizat în ultima perioadă în Australia datorită gesturilor extreme pe care le fac aceste animale din cauza secetei. Incendiile au forțat mamiferele erbivore să consume apa din rezervoarele oamenilor sau să facă diverse pagube în speranța de a găsi apă. Până și aparatele de aer condiționat sunt atacate pentru a înghiți apa generată de condens. În consecință, pun presiune foarte mare pe comunitățile aborigene din regiune, forțând oamenii să ia decizia extremă a unui măcel la scară largă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI