Mihai Rotaru, reacție șocantă după acuzele din „cazul Devis Mangia”. Care a fost răspunsul oficial al clubului Universitatea Craiova și ce „vină” are familia lui Răzvan Popa

Mihai Rotaru, reacție șocantă după acuzele din „cazul Devis Mangia”. Care a fost răspunsul oficial al clubului Universitatea Craiova și ce „vină” are familia lui Răzvan Popa

Mihai Rotaru a avut o reacție surpriză după ce aflat că mama fotbalistului Răzvan Popa l-a acuzat pe antrenorul italian că i-a făcut avansuri fiului ei. Patronul Universității Craiova a spus că totul este o „mizeri”. În comunicatul oficial al clubului se recunoaște că, la vremea respectivă, a existat o anchetă internă, dar se spune că cei din familia jucătorului nu au oferit atât de multe informații, așa cum s-a întâmplat în emisiunea de azi.

Mihai Rotaru, prima reacție după dezvăluirile mamei lui Răzvan Popa

Devis Mangia are probleme atât în Malta, cât și în România. Antrenorul italian este acuzat de hărțuire sexuală. Dacă în Malta este vorba de doi jucători din echipa națională, care au dorit să-și păstreze anonimatul, dar care susțin că au probe, în România există un acuzator clar: mama lui Răzvan Popa, fotbalist care a lucrat cu Devis Mangia la Universitatea Craiova.

Alexandra Popa susține că s-a dus la cei care conduc clubul și le-a spus toată povestea, dar Mihai Rotaru le-a spus că este puțin straniu că aceste acuzații au apărut în momentul în care fotbalistul a fost trimis pe bancă și nu în perioada în care a fost titular. Le-a transmis că ar fi trebuit să vină din timp la el pentru a putea monta o aparatură de înregistrare, care să dovedească aceste acuze.

O reacție stranie a avut Mihai Rotaru și acum, când a aflat ce a spus mama lui Răzvan Popa. „Nu comentez o mizerie”, a spus finanțatorul clubului din Bănie, contactat de gsp.ro. „Dacă o să avem un punct de vedere o să-l punem pe site-ul oficial al clubului. Nu pot să vă spun dacă va exista acest punct de vedere. O să vă anunțe colegii mei. Dați un mail la departamentul de presă al Universității Craiova și o să vă răspundă”, a mai afirmat patronul clubului, pentru gsp.ro.

Universitatea Craiova, răspuns oficial după acuzele mamei lui Răzvan Popa

După câteva ore de confuzie clubul Universitatea Craiova a răspuns prin intermediul unui comunicat de presă. Oficialii grupării au încercat să explice situația, dar s-au apărat spunând că cei din familie nu au dat prea multe detalii și nici nu au adus dovezi, în sprijinul afirmațiilor.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la un posibil comportament reprobabil al antrenorului Devis Mangia, suntem în măsură să facem următoarele declaraţii publice: La vremea respectivă, a existat o sesizare făcută de către familia unui jucător şi, aşa cum era firesc, clubul nostru a declanșat o anchetă internă, în baza căreia să putem lua o decizie corectă. În urma cercetărilor, aspectele sesizate nu s-au confirmat, existând mai multe elemente care au conturat, mai degrabă, o situaţie diferită.

Singurele dovezi erau afirmaţiile familiei, care nu s-au coroborat cu nicio altă mărturie sau probă fizică. Menţionăm că, la vremea respectivă, membrii familiei ne-au expus o versiune mult mai puţin detaliată a celor ce s-au întâmplat, multe dintre amănuntele dezvăluite astăzi lipsind din narativul domniilor lor sau fiind contrare celor afirmate atunci.

În ciuda acestor aspecte, pentru a proteja clubul, jucătorul şi celelalte persoane implicate, am preferat să încheiem pe cale amiabilă contractul cu antrenorul Devis Mangia în perioada imediat următoare. Apreciem că, tot din dorinţa de a-şi proteja copilul, aşa cum am făcut şi noi, membrii familiei au păstrat tăcerea asupra acestor presupuse acte reprobabile timp de trei ani.

Clubul nostru asigură opinia publică de faptul că nu tolerăm nicio astfel de conduită, care se abate de la regulile admise de societate, a unuia dintre angajaţii noştri”, s-a spus în comunicatul oficial al clubului CSU Craiova.

Devis Mangia a antrenat CS Universitatea Craiova în perioada 2017 – 2019.

Răzvan Popa a semnat cu CS Universitatea Craiova în octombrie 2017, după patru ani petrecuți în Italia și Spania. După aproximativ doi ani, fotbalistul a semnat cu Gaz Metan Mediaș, a ajuns apoi la Poli Iași și la Dinamo, iar în decembrie 2021 a decis să se retragă.

Urmăriți Playtech.ro și pe