Mihai Morar, furios pe închiderea școlilor. Ce prevede el că se va întâmpla în viitor

Mihai Morar, furios pe închiderea școlilor. Ce prevede el că se va întâmpla în viitor
Mihai Morar, mesaj dur cu privire la închiderea școlilor

Mihai Morar a postat un mesaj plin de furie la adresa noilor modificări anunțate de oficiali în dreptul anului școlar 2020-2021. Ce prevede cunoscutul prezentator de televiziune pentru viitor?

Mihai Morar a răbufnit! Prezentatorul, mesaj dur despre închiderea școlii

Ministrul Educației a anunțat în cursul zilei de azi, 23 martie, că propune extinderea vacanței de primăvară cu trei săptămâni astfel pentru a include Paștele catolic și cel ortodox.

Concret, odihna elevilor va fi cuprinsă între 2 aprilie și 4 mai și privește copiii din învățământul primar, general și liceal. Paștele catolic pică pe data de 4 aprilie, iar cel ortodox pe 2 mai, urmând ca toată luna aprilie să fie sub semnul vacanței.

Cunsocutul prezentator și om de radio a subliniat care sunt problemele de ani de zile din sistemul de învățământ din România, nu doar sincopele uriașe apărute din cauza contextului crizei sanitare.

Acesta a mărturisit că trăim vremuri în care cel mai important e să te adaptezi și să fii pregătit pentru schimbare, dar pentru acest lucru este nevoie de maturitate emoțională. Copiii sunt și ei parte din această categorie, expuși fiind la un stres repetitiv care ar fi mult prea mare pentru etapele pe care le traversează, susține vedeta.

„Școala românească a dispărut fără urmă de cel puțin 1 an de zile”

„Cum să îi faci pe copii conștienți că Școala e importantă, când, de ani de zile, pentru cei care conduc țara Școala nu înseamnă nimic?!? Unul după altul, miniștri Educației au dat dovadă de inconstanță, inconștiență, incompetență…cel puțin. Pe lângă dispariția respectului pentru Școală, a dispărut și respectul pentru Lege. “Mami, de ce nu mergem la școală?” Nu le poți răspunde “Așa spune la Lege!” Pentru că, în capul țării, ce e lege azi, mâine poate să nu mai fie valabilă. Cum să le explici copiilor tăi că s-au născut într-o țară condusă după capricii, nu după principii? Școala românească nu intră într-o vacanță de o lună. Școala românească a dispărut fără urmă de cel puțin 1 an de zile. Iar noi avem de crescut “o țară fără Școală”
Mihai Morar (Sursa: facebook.com)

Detaliile de ultimă oră din partea ministrului Educației

  • Declarațiile oficialului Sorin Cîmpeanu:

-Propunem o vacanță care să înceapă 2 aprilie până la 4 mai care să cuprindă sărbătorile pascale catolice și ortodoxe. Deci vacanță prelungită cu 3 săptămâni, 2 aprilie – 4 mai. Luna aprilie va beneficia de o scădere a mobilității
-În vacanță nu sunt cursuri online, vacanța este vacanță.
-Suntem nevoiți să decalăm examenul pentru evaluarea națională, acesta va avea loc în perioada 5 iulie – 8 iulie.
-Admiterea în liceu se face după data de 8 iulie.
-Evaluările la clasa a doua vor fi reprogramate în luna mai. (Evaluările la clasele a patra și a șasea rămân la datele stabilite – n.r.)
-Vom acord atenția cuvenită pretestărilor pentru PISA
-Se păstrează datele pentru definitivat și titularizare
-Ultimele raportări epidemiologice: 192 elevi infectați și 115 angajați din sistemul de învățământ. Este în mod evident o creștere față de până acum.