Mihai Bendeac a presimțit moartea lui Ion Caramitru? Ce a făcut juratul iUmor cu o zi înainte de moartea actorului VIDEO

Mihai Bendeac a presimțit moartea lui Ion Caramitru? Ce a făcut juratul iUmor cu o zi înainte de moartea actorului VIDEO
Mihai Bendeac a presimțit moartea lui Ion Caramitru?

Mihai Bendeac a aflat cu mare tristețe de trecerea în neființă a lui Ion Caramitru chiar în timpul unui spectacol. Acesta a mărturisit și un fapt petrecut în legătură cu Ion Caramitru, chiar înainte cu o zi ca marele actor să părăsească scena vieții. Să fi presimțit oare Mihai Bendeac moartea lui Ion Caramitru sau ceva în legătură cu acesta?

Mihai Bendeac a presimțit moartea lui Ion Caramitru?

Mihai Bendeac s-a arătat nespus de întristat după moartea celui pe care l-a considerat ”o istorie a teatrului” și deplânge pierderea acestuia. El a povestit ce s-a întâmplat cu o zi înainte ca vestea să zguduie cinematografia și teatrul românesc.

”A avut loc o întâmplarea foarte, foarte ciudată. Sâmbătă seara, acum două zile, înainte să mă culc, am văzut, nu știu ce mi-a venit, am văzut un interviu pe care l-a dat pentru „Profesioniștii”, pe care l-a avut cu Eugenia Vodă.

Eu văzusem prima ediție „Profesioniștii”, când a fost, după care a mai venit la încă o ediție după 10 ani și pe asta, a doua, nu o văzusem. Și, profitând de faptul că a apărut pe Youtube, am văzut-o. Iar a doua seară, adică aseară, cum ar veni, duminică, pentru că noi am avut spectacol, în timpul spectacolului, efectiv, regizorul tehnic, ne-a anunțat că a murit! Și mi s-a părut ireal faptul că am simțit cu o seară înainte să mă uit fix la acel interviu.

E o pierdere uriașă, o pierdere colosală pentru teatrul românesc. Mai multe nu pot să spun. Am simțit că la aplauze, aseară, la spectacol, să anunțăm și noi publicul de trecerea lui în neființă și să ridicăm aplauzele de aseară pentru dumnealui! Cam asta aș putea să spun!”, a conchis Mihai Bendeac pentru actualitate.net.

”Mi s-a părut atât de puternic, atât de viu”

Mihai Bendeac a mai povestit pentru sursa citată și o întâmplare cu Ion Caramitru, care i-a rămas adânc întipărită în memorie. Este vorba despre un moment în care Mihai Bendeac se afla la Teatrul Național, unde urma să aibă spectacol și unde l-a întâlnit pe Ion Caramitru, care repeta pentru un alt spectacol. Mihai Bendeac a rămas profund impresionat de emoțiile pe care marele actor le transmitea în timpul repetițiilor.

„Întâmplarea face că acum o lună și un pic am avut doua spectacole la National, la sala Studio, cu Doi pe o bancă, și cu trei zile înainte de prima reprezentație m-am dus să vad sala, să verificăm acustica și așa mai departe. Și acolo se repeta pentru reluarea unui spectacol „Neguțătorul din Veneția”, unde dumnealui juca rolul principal și, tot acolo, în sala de repetiție, a intrat pe scenă și a început să repete.

Și, băi, mi s-a părut total senzațional, mi s-a părut atât de puternic, atât de viu, și, dincolo de treaba asta, mă uitam și mi se părea ireal cât poate fi de rasat pe scenă, știi, aveam impresia, efectiv, că mă uit la istoria teatrului.”, a declarat Mihai Bendeac, pentru Actulitate.net.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI