„Mi s-a cerut să nu spun că Omicron dă forme uşoare ale bolii.” Doctorul care a descoperit varianta a decis să vorbească

„Mi s-a cerut să nu spun că Omicron dă forme uşoare ale bolii.” Doctorul care a descoperit varianta a decis să vorbească
„Pacienții din Africa de Sud au prezentat simptome mult mai ușoare”

Varianta Omicron era descoperită spre finalul anului trecut în Africa de Sud. Dr. Angelique Coetzee a fost unul dintre primii oameni de știință care au descoperit tulpina Omicron. Numai că, recent, medicul a decis să facă anumite dezvăluiri. Ea a spus că a fost atacată de oameni de știință și politicieni din întreaga lume, și i s-a spus să nu descrie varianta Covid ca fiind „ușoară”.

Dr. Angelique Coetzee face dezvăluiri despre varianta Omicron

Medicul sud-african care a descoperit tulpina Omicron a dezvăluit că a fost „presată” să descrie această variantă ca fiind mai periculoasă decât este în realitate. Dr. Angelique Coetzee a spus că aceasta a provocat simptome „ușoare” pentru cei din țara sa. Dar ea susține că oamenii de știință și politicienii din întreaga lume i-au spus că descrierea ei a fost greșită.

„Din cauza tuturor mutațiilor lui Covid, toți acești oameni de știință și politicieni care nu sunt din Africa de Sud m-au contactat spunându-mi că am greșit când am vorbit, că este o boală gravă…

Îmi spuneau că habar nu am despre ce vorbesc, mă tot atacau’, a declarat Dr. Coetzee pentru The Daily Telegraph.

Dr. Angelique Coetzee spune că în Africa de Sud este o boală mai ușoară, dar în Europa a fost o boală gravă, serioasă, ceea ce politicienii vroiau ca ea să spună. Au existat multe presiuni din partea oamenilor de știință și a politicienilor europeni, mai spune medicul,  care au spus: „Vă rog, nu spuneți că este o boală ușoară”.

Pacienții din Africa de Sud au prezentat simptome mult mai ușoare

Dr. Angelique Coetzee mai spune că cei care au contractat varianta din Africa de Sud au prezentat simptome mult mai ușoare în comparație cu tulpina Delt. Majoritatea au avut doar dureri în gât și oboseală.

„Mă acuză că mint, că minimalizez Omicron din cauza modului în care a fost în Europa…

În mintea lor, este imposibil ca o boală cu peste 38 de mutații să fie ușoară’, a mai spus Dr. Angelique Coetzee.

Dr. Coetzee, care este, de asemenea, președintele Asociației Medicale Sud-Africane, a declarat că varianta Omicron a fost mai gravă pentru cei nevaccinați, dar a fost ușoară pentru majoritatea celor care au contractat-o. Medicul a mai spus că nu poate înțelege de ce politicienii nu o ascultă, deși au văzut efectele pe viu.

Kerry Chant, șefa Serviciului de Sănătate din NSW, declara, pe baza dovezilor din străinătate, că spitalizările cauzate de această variantă sunt mult mai puțin frecvente decât cele cauzate de tulpina Delta.

„Aceasta indică faptul că infecția cu Omicron este probabil să fie mai blândă decât cea cu varianta Delta, riscul de spitalizare fiind cu aproximativ 60% până la 80% mai mic decât pentru Delta.” a declarat Dr. Chant în decembrie.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că varianta Omicron a reprezentat 80% din cazurile din NSW la acel moment.