Angajații Metrorex intră în grevă generală și va fi un dezastru pentru Capitală

Angajații Metrorex intră în grevă generală și va fi un dezastru pentru Capitală

Angajații Metrorex vor să intre în grevă generală dacă nu se va găsi o soluție pentru aplanarea conflictului de muncă. Aceștia chiar vor salarii mai mari cu 42%, pe care le vei plăti tu, în calitate de călător zilnic.

Sindicaliștii Metrorex au anunțat că vor face grevă generală pe perioadă nedeterminată începând cu miercuri, 21 noiembrie, în cazul în care conducerea instituției nu satisface toate cerințele angajaților.

„În urma intervenției administrației, precum și a interpretării Legii 62/2011, nu a fost însușită ideea că activitatea metroului este o activitate continuă, așadar suntem nevoiți să amânăm greva propriu-zisă cu minim două zile. Astfel, Consiliul General USLM a fost întrunit și a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă prin greva generală începând cu ziua de miercuri, 21.11.2018, între orele 4:00 – 16:00, pe perioadă nedeterminată”, se arată într-un comunicat al Unității Sindicatul Liber de la Metrou (USLM).

Sindicaliștii joacă la intimidare și speră că va determina conducerea Metrorex să se gândească mai bine la o soluție. În caz contrar, circulația Bucureștiului va fi paralizată de săptămâna viitoare, iar haosul se va repeta zilnic, pe o perioadă nedeterminată.

Joi, 15 noiembrie, angajații Metrorex au făcut grevă de avertisment între orele 04:00 și 06:00 dimineața, după ce sindicaliștii au refuzat ultima ofertă din partea conducerii.

Ministrul Transporturilor Lucian Șova spune însă că nici nu se va pune problema de acceptare a unei asemenea măriri salariale. Asta ar însemna creșterea prețului pe călătorie de la 2,5 lei cât e în prezent, la patru lei. Deci o cartelă obișnuită cu două călătorii ar ajunge la opt lei.

Ministrul i-a avertizat pe sindicalişti că fiecare oră care trece fără a fi semnat contractul colectiv de muncă înseamnă o scădere de un procent din majorările salariale convenite.

Lucian Șova mai spune că Ion Rădoi le vinde iluzii sindicaliștilor, iar o astfel de creștere salarială este ilegală, pentru că ar trebui corelată și cu creșterea productivității.

Sursa: profit.ro
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI