Care este metoda simplă care arată dacă mierea este 100% naturală. Mierea este un aliment scump, care este deseori contrafăcut. Mulți aleg calea scurtă pentru a produce miere, neavând răbdare să aștepte ca albinele să-și facă treaba. Așadar, cum afli în 10 secunde dacă mierea este originală, vezi un pic mai jos.
În contextul în care mierea este contrafăcută de unii comercianți, în articolul de azi îți spunem cum poți verifica dacă alimentul este unul autentic. Totul durează doar 10 secunde și nu ai nevoie decât de două obiecte pe care sigur le ai în casă.
Teste de laborator sunt cele care pot dovedi sută la sută că mierea este una autentică, însă nefiind la îndemâna oricui un astfel de test, puteam face asta și acasă, iar metoda este una foarte eficientă.
Așadar, mierea trebuie supusă la testul focului. Se ia un șervețel și din el se face un con. Apoi, în conul format din șervețel se pun două lingurițe de miere. Conul din sevețel cu miere se aprinde cu ajutorul unei brichete în partea unde se formează conul, respectiv unde se află mierea.
Dacă mierea se va aprinde și va arde ușor înseamnă că este miere originală. Dacă mierea nu arde, flacăra stingându-se, înseamnă că mierea este contrafăcută.
De asemenea, mierea de calitate, autentică, este ambalată igienic de către producători. În plus, mierea originală, de la producători, are etichetă pe borcan, iar aceasta conține informaţii despre tipul de produs, cantitatea, datele de contact ale stupinei, termenul de valabilitate, precum și cum trebuie păstrat alimentul.
Pe de altă parte, experții în nutriție spun că mierea nu poate fi considerată o variantă sănătoasă a zahărului, mai ales pentru cei care vor să slăbească. O linguriță de miere are 30 de calorii, în timp ce una de zahăr are 20 de calorii.
„Prestigiul mierii în raport cu sănătatea nu are justificare când e vorba de siluetă. Mierea e un condiment, nu un aliment de bază și trebuie consumată cu masură, similar zaharului, strict pentru plăcerea gustului. Avantajul mierii în raport cu zaharul este puterea mai mare de îndulcire, prin urmare obținem aceeași intensitate a gustului dulce folosind o cantitate mai mică de produs”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.