Meteorologii anunță cod galben. Vremea o ia razna în România. Anunț de ultimă oră din partea ANM

Meteorologii anunță cod galben. Vremea o ia razna în România. Anunț de ultimă oră din partea ANM
Specialiștii de la ANM anunță cod galben

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță avertizare de Cod galben. Care sunt zonele afectate și ce fenomene extreme indică meteorologii ANM?

Anunț meteorologi ANM! Avertizare de cod galben

De la orele 09:00 ale zilei de marți, 12 mai, intră în vigoare un cod galben care vizează instabilitatea atmosferică accentuată și intensificări ale vântului. Atenționarea specialiștilor este valabilă până la orele 23:00. În intervalul specificat, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90… 100 km/h.

  • Zonele afectate de avertizarea meteo sunt:
    12 mai – între orele 09:00 – 23:00
    Oltenia, Transilvania, vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Municipiul București
Avertizare din partea Administrației Naționale de Meteorologie
Avertizare din partea Administrației Naționale de Meteorologie

Vremea în București 12-15 mai

Marți – 12 mai
Maxima va fi de 28 de grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de vest a României cu 24 de km/h și cu rafale de 39 de km/h. Minima serii va fi de doar 10 grade Celsius. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 13 km/h și cu rafale de 24 de km/h.

Miercuri – 13 mai
Ziua de miercuri are maxima de 24 de grade Celsius. Vânturi vin din zona de est-sud-est cu 13 km/h și cu rafale de 18 km/h. Minima serii este de 12 grade Celsius, alături de un cer senin spre parțial noros. Vânturi vin din zona de est a României cu 11 km/h și cu rafale de 18 km/h.

Joi – 14 mai
Ziua de joi are maxima de 29 de grade Celsius, alături de vreme cu nori și soare. Vânturi vin din zona de vest cu 17 km/h și cu rafale dee 30 de km/h. Minima serii este de 12 grade Celsius, alături de o înnorare accentuată. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 13 km/h și cu rafale de 22 de km/h.

Vineri – 15 mai
Maxima de vineri va fi de 25 de grade Celsius, alături de un cer predominant noros. Vânturi vin din zona de sud-est cu 11 km/h și cu rafale de 17 km/h. Minima serii este de doar 14 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de sud-sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 13 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI