Prognoza meteo ANM pentru luni, 11 mai: Săptămâna extremelor! Ce anunță specialiștii

Prognoza meteo pentru luni, 11 mai, indicată de Administrația Națională de Meteorologie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au indicat o nouă prognoză. Aceștia susțin că săptămâna în curs va fi una a extremelor. Care sunt maximele și minimele perioadei specificate în toată țara?

Prognoza meteo ANM pentru luni, 11 mai

Săptămâna aceasta vom avea parte de schimări extreme, conform specialiștilor. Dacă la început vremea va fi frumoasă și extrem de caldă, la finele perioadei specificate vor apărea tunete, fulgere și vânt intens. De miercuri, scad din nou temperaturile. Luni, maximele se vor încadrea între 18 grade Celsius pe litoral și 31 de grade Celsius în zona de sud.

La munte, însă, se vor resimți gradele în minus din termometre de marți.În jumătatea de vest a țării răcirea va fi accentuată și își vor face apariția și descărcări electrice. Miercuri vor veni ploi slabe la munte, la orele serii. Atmosfera se va menține stabilă până în cursul zilei de joi în tot spațiul montan, iar abia în a doua parte a zilei furtunile vor cuprinde centrul, estul și sudul României.

Prognoza meteo ANM pentru 11 mai
Prognoza meteo ANM pentru 11 mai

Vremea în București: 11 – 15 mai

Luni – 11 mai
Maxima de azi este de 30 de grade Celsius, alături de un cer însorit. Vânturi vin din zona de sud-sud-vest a teritoriului cu 11 km/h și cu rafale de 20 de km/h. Minima serii este de doar 16 grade Celsius, alături de un cer mai mult senin. Vânturi vin din zona de sud-vest cu 7 km/h și cu rafale de 17 km/h.

Marți – 12 mai
Maxima va fi de 28 de grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de vest a României cu 24 de km/h și cu rafale de 39 de km/h. Minima serii va fi de doar 10 grade Celsius. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 13 km/h și cu rafale de 24 de km/h.

Miercuri – 13 mai
Ziua de miercuri are maxima de 24 de grade Celsius. Vânturi vin din zona de est-sud-est cu 13 km/h și cu rafale de 18 km/h. Minima serii este de 12 grade Celsius, alături de un cer senin spre parțial noros. Vânturi vin din zona de est a României cu 11 km/h și cu rafale de 18 km/h.

Joi – 14 mai
Ziua de joi are maxima de 29 de grade Celsius, alături de vreme cu nori și soare. Vânturi vin din zona de vest cu 17 km/h și cu rafale dee 30 de km/h. Minima serii este de 12 grade Celsius, alături de o înnorare accentuată. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 13 km/h și cu rafale de 22 de km/h.

Vineri – 15 mai
Maxima de vineri va fi de 25 de grade Celsius, alături de un cer predominant noros. Vânturi vin din zona de sud-est cu 11 km/h și cu rafale de 17 km/h. Minima serii este de doar 14 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de sud-sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 13 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI