Meteo octombrie 2020. Temperaturi de vară în a doua lună de toamnă! Când vine frigul, de fapt

Meteo octombrie 2020. Temperaturi de vară în a doua lună de toamnă! Când vine frigul, de fapt

Luna septembrie a fost una călduroasă, doar spre final s-au mai răcit temperaturile. Luna octombrie va fi una mai calda in comparatie cu media climatologică normală pentru această perioadă.

Meteo octombrie 2020

ANM preconizează pentru prima parte a lunii octombrie temperaturi scăzute, cu precipitații. Asta în perioada 1-5 octombrie, după care temperaturile vor ajunge la 25-28 de grade în păartea de sud a țării. În nordul României temperaturile vor ajunge la 25-30 de grade.

În Banat, la începutul lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemnă o creștere a valorilor diurne spre o medie de 23-24 de grade. Nopțile vor fi tot mai calde în prima săptămână de prognoză. Pentru a doua parte a intervalului sunt prognozate minime, în medie, între 8 și 10 grade. În zona Crișana, în primele zile ale lunii octombrie, la nivelul regiunii sunt prognozate maxime de 22-23 de grade.

În partea de vest a țării, în Transilvania, primele zile ale lunii octombrie sunt estimate maxime ușor mai ridicate, în medie de 20-21 de grade. Nopțile vor fi răcoroase la începutul intervalului, cu o medie regională a temperaturilor minime de 7-8 grade. Valorile vor fi mult mai scăzute în depresiuni. Ppână spre finalul săptămânii se va ajunge la o medie de 12-14 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului sunt prognozate medii ale temperaturilor minime de 6-8 grade. În zona de nord-vest a țării, în Maramureș, la începutul lunii octombrie, se va încălzi ușor și se vor atinge maxime în jur de 22 de grade.

Meteo octombrie 2020. Temperaturi de vară în a doua lună de toamnă! Când vine frigul, de fapt
Meteo octombrie: temperaturi oscilante în această lună

Temperaturi de vară în a doua lună de toamnă

ANM ne anunță că în estul teritoriului, în Moldova, în primele zile din octombrie temperaturile maxime vor fi ușor mai ridicate, spre o medie de 20-22 de grade. Valorile minime de temperatură vor fi în jur de 10 grade în primele zile. Ulterior vor fi mai ridicate, iar la finalul primei săptămâni, media acestora va atinge 14-15 grade, cu mult peste regimul multianual.

Zona Dobrogei, regimul termic diurn nu va avea variații semnificative la începutul lunii octombrie. Tendința va fi de creștere ușoară spre valori, în medie de 22 de grade. Valorile minime de temperatură vor fi în jur de 14 grade în primele zile. Spre finalul săptămânii, vor crește la 16-18 grade. În a doua săptămână sunt prognozate minime, în medie de 12-13 grade.

Zona de sud a țării, Muntenia, la începutul lunii octombrie, nu vor fi variații semnificative în evoluția regimului termic diurn. Tendința va fi de creștere ușoară spre valori, în medie de 22-24 de grade. Nopțile vor fi tot mai calde în prima săptămână de prognoză, astfel de la o medie a minimelor de 10 grade.

L începutul lunii octombrie, în Oltenia, se întrevede un proces de încălzire. Asta va însemnA o creștere a valorilor diurne spre o medie de 22-23 de grade. Nopțile vor fi tot mai calde în prima săptămână de prognoză, astfel de la o medie a minimelor de 10 grade, se va ajunge la 16 grade.

La munte, în primele zile ale lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemna o creștere a valorilor maxime spre 14 grade și minime în medie de 4-6 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI