Meteo. Iarna se întoarce în România: vom avea temperaturi de zero grade

Meteo. Iarna se întoarce în România: vom avea temperaturi de zero grade

Deși este luna aprilie și ne-am aștepta ca temperaturile să fie în creștere, iată că nu scăpăm așa de repede de iarnă, iar gradele încep să scadă din ce în ce mai mult, în pofida perioadei anului.

Iarna se întoarce în România: vom avea temperaturi de zero grade

În zilele următoare, în România vor scădea temperaturile. Meteorologii spun că temperaturilor vor fi undeva între 0 și 8 grade celsius, în special în zonele montane. Abia din 16 aprilie vremea se încălzi, însă cu pași mici. În intervalul 12-15 aprilie, vremea se răcește în Banat, iar temperaturile scad cu mult comparativ cu cele normale în această perioadă a anului.

Odată cu 16 aprilie vor veni și temperaturile mai calde, iar vremea va începe să semene cu normalul pentru această perioadă, adică maxime de 15-16 grade și minime între 4-5 grade. Începând cu 19 aprilie, posibilitatea de ploi va fi mai mare, iar local, semnificative din punct de vedere cantitativ, însoțite de descărcări electrice.

În intervalul 12-15 aprilie, vremea se răcește în Crișana, ajungându-se la valori medii de 6-7 grade, iar minimele de 1-2 grade. Vremea va fi mai caldă abia în intervalul 16-19 aprilie, urmând ca pe 20 aprilie să plouă.

Urmează ploi și vreme rece

În Transilvania, vremea se răcește de pe 12 aprilie, iar valorile termice sunt mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Vor fi între 6-7 grade, iar minimele se situează între -1 și 0 grade. De pe 16 aprilie, vremea începe să se încălzească, însă posibilitate de ploi va fi ridicată.

Se răcește vrmea și în Maramureș, în intervalul 13-15 aprilie, iar ziua se vor înregistra doar 6 grade, în timp ce minimele ating 2-3 grade. Se încălzește și aici odată cu 16 aprilie, însă crește și presiunea atmosferică, iar cantitatea de precipitații va fi semnificativă.

În Muntenia, vremea va fi caldă în perioada 14-16 aprilie, cu temperaturi care ating și 20 de grade. Se răcește apoi, iar temperatura nu mai trece de 11-12 grade. Începând cu 17 aprilie, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară, iar temporar va ploua.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI