Meteo. Vremea de Florii și de Paște. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Meteo. Vremea de Florii și de Paște. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor
Cum va fi vremea de Florii si de Paste

Cum va fi vremea de Florii și de Paște. Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni, așadar se știe cum o să fie vremea de Florii. Iar în popor se spune că așa cum este vremea în duminica Floriilor, așa va fi și de Paște.

Meteo. Vremea de Florii și de Paște

ANM – Administrația Națională de Meteorologie a dat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Așadar, meteorologii anunță că vremea o să se încălzească în următoarea lună, iar temperayurile vor fi apropiate de nivelul perioadei, exceptând săptămâna 5-12 aprilie, când vor fi chiar mai ridicate decât în mod normal. Iar față de anul trecut, de data aceasta va ploua mai puțin.
Meteorologii anunță că în săptămâna 29 martie-5 aprilie, valorile termice o să fie în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării. O să plouă mai puțin decât de obicei în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane din vestul și sud-vestul teritoriului.

Sunt șanse să plouă

Apoi, în săptămâna 05-12 aprilie o să aducă temperaturi ușor mai ridicate decât cele normale pentru perioada asta, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații o să fie în general deficitare, în cea mai mare parte a țării. Vor fi însă excepții în regiunile nord-vestice, acolo unde nivelul pluviometric o să fie unul apropiat de cel normal pentru data din calendar.

De asemenea, în săptămâna 12-19 aprilie, temperatura medie a aerului o să aibă valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, pentru întraga țară. Ploile sunt deficitare și în acest interval de timp, mai ales la munte. Apoi, pentru ultima săptămână a intervalului, respectiv 19-26 aprilie, valorile termice o să fie în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, chiar în toate regiunile. Cantitățile de precipitații care sunt estimate pentru săptămâna aceasta se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toată țara. Cu alte cuvinte, de Florii sunt șanse să plouă și la fel s-ar putea întâmpla și de Paște.

Vremea azi în București

În Capitală, valorile termice diurne se vor situa ușor sub normele caracteristice perioadei, așadar temperatura maximă o să fie de 14…15 grade Celsius. Cerul va avea înnorări și, mai ales noaptea, trecător, vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul o să sufle slab și moderat, Mai mult decât atât, temperatura minimă va fi de 4…6 grade Celsius, conform Administrației Naționale de Meteorologie. La munte, la altitudini mari, pot să fie precipitații mixte.