Meteo. Cum va fi vremea în prima săptămână din aprilie. Temperaturile scad cu 10 grade

Meteo. Cum va fi vremea în prima săptămână din aprilie. Temperaturile scad cu 10 grade
Detalii despre cum va fi vremea în prima săptămână din aprilie

În aprilie, vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic, chiar ușor mai caldă în regiunile sudice, dar și ușor mai rece în partea de nord-est.

Meteo: Vremea în prima săptămână din aprilie

În Europa, astăzi, norii vor cuprinde treptat jumătatea de nord a continentului și sud-estul teritoriului și sunt anunțate ploi în aceste regiuni. În rest, vremea va fi frumoasă. Avem 24 de grade Celsius în Madrid, iar în Paris 23. În zonele joase de relief va fi ceață. La noi, marți, vremea va fi schimbătoare.

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în sud-est, unde trecător va ploua slab, dar și prin nord și nord-vest, unde condițiile pentru precipitații vor fi reduse. Vântul rămâne activ la munte și în sud-vestul țării, iar temperaturile se vor apropia de normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului. Ele se vor încadra între 10 și 16 grade Celsius.

Vremea în intervalul 1-7 aprilie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a realizat prognoza pentru perioada 1-7 aprilie. Luni, un sistem frontal a traversat teritoriul nostru și a determina precipitații pe parcursul zilei, dar doar izolat. Și marți vor fi precipitații sub formă de ploaie în zonele joase din Oltenia, Muntenia și Transilvania. În zonele de munte vor fi temperaturi mixte. Vor fi diferențe drastice marți, chiar și de 10 grade Celsius, față de cele înregistrate luni. Temperatura până la finalul săptămânii va rămâne capricioasă.

Vremea în București pentru zilele de marți, miercuri și joi

Vom avea vreme frumoasă marți, în București, normală din punct de vedere termic. Maxima nu depășește 15 grade Celsius. Miercuri, cerul va avea câteva înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă atinge tot 15 grade Celsius. Joi se mai încălzește. Cerul va fi variabil, iar la amiază în termometre se vor regăsi 16 grade Celsius.

Vremea la munte 

La munte se va încălzi ușor. După-amiaza și seara se adună norii și izolat, seara, sunt posibile precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la altitudini mari.

  • Sinaia – 9 grade
  • Predeal – 7 grade
  • Păltiniș – 3 grade
  • Stâna de Vale – 10 grade

Starea vremii miercuri, 31 martie

Mai cresc temperaturile în vestul și în sud-vestul țării miercuri, iar soarele va fi abundent în aceste zone. În regiunile nordice, în schimb, va ploua slab, iar spre seară posibil și spre sudul țării. Maximele pornesc de la 9 grade Celsius pe Litoral și ajung la 18 grade Celsius prin vestul țării.

Urmăriți Playtech.ro și pe