Meteo. Iarna face ravagii în România. În ce zone vin iar ninsori abundente

Meteo. Iarna face ravagii în România. În ce zone vin iar ninsori abundente
Prognoza meteo ANM: noi zone cuprinse de ninsori abundente

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză meteo pentru perioada următoare. Iarna se pare că nu vrea să părăsească România. Ce zone vor fi cuprinse din nou de ninsori abundente?

Prognoza meteo ANM: Noi zone cuprinse de ninsori abundente

Vremea se menține rece și în perioada ce urmează. Joi rămânem cu aceleași temperaturi scăzute, iar noi ninsori abundende își fac apariția în zonele de munte, în Maramureș, Transilvania, Modova și dealurile din zona de sud. Specialiștii indică faptul că urmează ca în restul țării să plouă.

Maximele pleacă de la zero grade în Transilvania și se opresc în jurul a 10 grade în Lunca Dunării. În zona Dobrogei și Bărăgan avem o vreme neplăcută, unde vor fi înnorări persistente, ploi și vânt cu intensificări. Temperaturile se mențin sub valorile normale și pe la prânz vor fi în jur de 8…9 grade.

În Moldova sudică și în nordul Moldovei avem atmosferă închisă și rece. De asemenea, o să plouă din când în când, iar vântul va fi destul de insistent. Temperaturile sunt puțin mai ridicate decât au fost în cursul zilei de mieruri, ajungând pe la 7-8 grade Celsius. Vom avea parte de lapoviță în ziua de joi spre vineri.

În Oltenia vom avea parte de o zi rece, cu înnorări și multă umezeală, dar și cu ploaie. În zona deluroasă vin și ninsori. Mai mult decât atât, se intensifică vântul, iar maximele se opresc în jurul a 6-7 grade Celsius. O să plouă în ținuturile sudice, în special în cea de-a doua parte a zilei. Temperaturile se mențin sub cele normale perioadei – maximum 10 grade Celsius în Lunca Dunării.

Atenționare meteorologi

„Interval de valabilitate: 18 martie, ora 06:00 – 20 martie, ora 10:00; Fenomene vizate: precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general, moderate cantitativ; Zone afectate: conform textului; În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

COD GALBEN: Interval de valabilitate: 18 martie, ora 06:00 – 20 martie, ora 10:00 Fenomene și zone vizate: ninsori însemnate cantitativ în zona montană și strat de zăpadă în creștere semnificativă; În zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.” (Sursa: meteoromânia.ro)