Meteo 8-12 martie. Temperaturi surpriză în termometre. Vești de ultimă oră de la ANM

Meteo 8-12 martie. Temperaturi surpriză în termometre. Vești de ultimă oră de la ANM
Meteo ANM pentru săptămâna 8-12 martie

A ieșit soarele și pe strada noastră! După ce am avut câteva zile de iarnă, vremea redevine predominant frumoasă. Se va menține rece dimineața și noaptea, dar cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sudice și sud-estice, unde se întrevăd înnorări temporare. Evoluția vremii în intervalul 8-12 martie.

ANM: meteo 8 – 12 martie 2021. Temperaturi maxime de 15 grade

În prima parte a intervalului, se estimează că valorile termice diurne se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei în majoritatea zonelor, apoi, îndeosebi la finalul săptămânii, vremea se va încălzi.

Banat – în toată această perioadă, nopțile vor fi reci, cu temperaturi negative, de -3…-1 grad. Ulterior, vremea se va încălzi, iar temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 12…15 grade Celsius și ale minimelor de 1…3 grade Celsius. Vor fi precipitații pe arii restrânse și slab cantitativ în perioada 9-11 martie.

Crișana – valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu maxime în medie de 6…10 grade Celsius, cu cele mai mici valori în data de 10 martie. Pe parcursul nopților vor fi temperaturi negative, de -5…-3 grade Celsius, vremea urmând a se încălzi de la finalul intervalului încolo.

Transilvania – valorile termice maxime vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii de 4…8 grade Celsius. Cele mai scăzute se vor înregistra în data de 10 martie. Vremea se va încălzi spre finalul săptămânii, când temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 8…10 grade și ale minimelor de -2…0 grade Celsius. Vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare spre sfârșitul intervalului.

Vremea se va strica din 10 martie în majoritatea regiunilor 

Maramureș – valorile termice maxime vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii de 5…8 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în zilele de 9 și 10 martie, apoi se va încălzi, temperatura aerului ajungând la maxime de 9…11 grade Celsius. Vor fi posibile precipitații mixte în jurul datei de 11 martie.

Moldova – primele zile ale săptămânii vor fi caracterizate de o vreme în general mai rece decât ar fi normal în această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime de 3…7 grade și minime de -6…-2 grade.

Dobrogea – intervalul va debuta cu un regim termic diurn în general, apropiat de cel climatologic specific. Vor fi, în medie, maxime de 5…8 grade și temperaturi mult mai scăzute în ziua de 10 martie, când la amiază se vor înregistra 2…4 grade.

Muntenia – valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice pe tot parcursul săptămânii, cu maxime în medie de 6…9 grade Celsius. În ziua de 10 martie va fi mult mai rece decât normal și tot de atunci nopțile vor fi relativ reci, cu temperaturi de -5…-1 grad.

Oltenia – primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme în general apropiată de normalul perioadei în care ne aflăm. Se anunță maxime de 8…11 grade și minime de -3…0 grade. Ziua de 10 martie va fi mult mai rece decât normal, când în termometre vor fi 2…5 grade Celsius la miezul zilei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI