Alertă meteo ANM. Iarna se întoarce în România: ninsoare și furtuni în țară

Alertă meteo ANM. Iarna se întoarce în România: ninsoare și furtuni în țară
Alertă meteo ANM: ninsoare și furtuni în România

Vremea rămâne în continuare mohorâtă și nu scăpăm de precipitații. Cod galben de viscol, ninsoare și furtuni. Meteorologii anunță fenomene meteo extreme.

Meteo. ANM anunță ninsori și furtuni în toată țara

Vremea se menține rece. Marți, 16 martie, în Transilvania și în Maramureș, precipitațiile vor fi mixte, apoi predomină ninsorile. În zona de munte va ninge, iar la altitudini mari vântul va fi puternic. În rest, sunt anunțate ploi. Temperaturile, mult mai mici decât cele normale pentru jumătatea lunii martie, se vor încadra între 2 și 10 grade Celsius.

Până joi dimineață se anunță cod galben în majoritatea regiunilor, exceptând extremitatea de vest a teritoriului. Vor fi precipitații în sudul, estul și centrul țării, dar și în zonele montane. Se vor cumula cantități de apă local de 25-30 l/pm și pe spații mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, unde vor fi 40-70 l/mp.

Începând de astăzi, de la orele 14:00, și până mâine seară, în jurul orelor 23:00, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ninge abundent. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 90 km/h. Va fi viscol puternic, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Vremea în București pentru zilele de miercuri și joi, 17-18 martie 

Miercuri se anunță o altă zi mohorâtă, cu ploi temporare și o maximă de 7 grade Celsius. Vântul va sufla cu 11 km pe oră. Norii vor fi mulți joi și sunt anunțate din nou ploi. În a doua parte a nopții sunt prognozate precipitații mixte. Temperatura maximă va mai crește puțin și vom avea 10 grade Celsius, în vreme ce vântul va bate cu o putere de 9 km/h.

Vremea la munte

Tot vreme închisă și rece așteptăm. Va ninge în toată zona montană și se va depunde un strat consistent de zăpadă. Vântul o să bată mai tare în Munții Banatului și în Carpații Meridionali. La altitudini de peste 1700 de metri va fi viscol. 3 grade Celsius se anunță în Sinaia, -1 în Păltiniș și 5 la Borșa.

Prognoza pentru zilele de miercuri și joi, 17-18 martie

Vor fi ninsori la munte, în Moldova, Transilvania și prin Maramureș. În restul țării va ploua. Vântul va bate mai tare pe partea vestică și sud-vestică, cât și în zona montată. Temperaturile maxime pornesc de la 1 grade Celsius și nu vor trece de 8 grade.

Joi se face mai cald, dar vremea rămâne închisă. În sudul țării, temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Vin în continuare precipitații, în estul, în centrul și în sudul țării. Vântul va agita atmosfera peste tot. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI