Prognoza meteo ANM pentru weekend-ul 16 – 18 august. Cum va fi vremea la munte și la mare

Cum va fi vremea în weekendul 16-18

Specialiștii de la Administrația Națională de Metorologie au realizat prognoza meteo pentru weekend-ul cuprins între 16 și 18 august. Ce valori termice se vor înregistra, dar și ce fenomene meteorologie se vor resimți, la sfârșit de săptămână, puteți afla din materialul următor!

Prognoza meteo, 16-18 august. Cum va fi vremea în țară

Meterorologii anunță, că în acest weekend, 16-18 august, vremea va fi instabilă în țară. Regimul termic va fi mai scăzut ca în zilele anterioare, iar ploile își for face simțită prezența.

Va fi o vreme cu de toate, respectiv o răcire faţă de zilele anterioare. Ploile îşi vor face şi ele apariţia. Mare atenţie pentru zona Carpaţilor Meridionali, acolo unde vor apărea averse însemnate cantitativ, deci pentru Valea Prahovei„, a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, Alina Şerban, meteorolog ANM.

În prima zi din weekend, vremea fi în general frumoasă. Valorile termice, care se vor înregistra, se vor încadra în regimul termic specific pentru această perioadă.

Cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, mai scăzute, spre 6 grade, în depresiuni, unde vor fi condiţii de ceaţă.

În cea de-a doua zi din weekend, începe să se încălzească. Cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi slabe și descărcări electrice.

Valorile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade.

Prognoza meteo 16-18 august. Cum va fi vremea la munte

Cei care vor pleca la munte, în acest weekend, trebuie să aibă în calcul că vor avea parte de o vreme ploioasă.

„Pentru cei care aleg ca destinaţie turistică zonele montane, trebuie să fie pregătiţi pentru că după amiază va apărea câte o ploaie scurtă, iar vremea va fi răcoroasă’, spune specialistul ANM. 

În weekend, sunt anunțate ploi și descărcări electrice în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 25 de grade Celsius.

Prognoza meteo 16-18 august. Cum va fi vremea la mare

Se anunță un weekend cu vreme frumoasă pentru cei care se vor afla la mare. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 27 de grade.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI