Meteo. Avertisment ANM: se întorc ninsorile în România. Zonele în care va fi prăpăd

Meteo. Avertisment ANM: se întorc ninsorile în România. Zonele în care va fi prăpăd
Informare meteo. Avertisment ANM: Cod galben de ninsori și viscol în 18 județe. Frig și vânt în rest

Vremea va deveni deosebit de rece pe final de săptămână. În zonele central-estice ale Europei se va răci considerabil în următoarele zile. Tot de vreme mohorătă vor avea parte și cei aflați în nordul și sud-estul continentului, dar și din Peninsula Iberică. La noi, ANM a emis un cod galben de ninsori și viscol în zonele înalte din 18 județe, valabil până luni dimineață. În rest, vântul și frigul vor pune năpustire pe țară.

Informații meteo de ultimă oră. Avertisment ANM: Cod galben de ninsori și viscol în 18 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ninsori, valabilă de sâmbătă după-amiaza până luni dimineaţa, în zonele înalte din 18 județe. De asemenea, a actualizat informarea de ploi, vânt și vreme rece, care vizează majoritatea regiunilor teritoriului.

Conform specialiștilor meteo, în intervalul 3 aprilie, ora 18:00 – 7 aprilie, ora 10:00, va fi în vigoare un Cod galben de vreme rea în zona Carpaților Meridionali și Orientali, unde la altitudini în general de peste 1.500 de metri va ninge. Vântul va avea intensificări cu rafale de peste 70-80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

Județele vizate de atenționarea meteo sunt următoarele: Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

Mesaj meteo 

Interval de valabilitate: 03 aprilie, ora 18:00 – 05 aprilie, ora 10:00. Fenomene vizate: ninsori local moderate cantitativ, viscol în zona înaltă; zone afectate: zona Carpaților Meridionali și a Carpaților Orientali; În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali,la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 metri, a anunțat ANM.

Actualizare informare meteorologică

Interval de valabilitate: 02 aprilie, ora 13:00 – 05 aprilie, ora 10:00; Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului, răcire accentuată; Zone afectate: conform textului;

În intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (02 aprilie) vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

La munte, începând de sâmbătă (03 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată.
Vremea se va răci accentuat, vineri (02 aprilie) în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă (03 aprilie) și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI