Meteo. Cod Galben în România. Vine viscolul, cine va fi afectat

Meteo. Cod Galben în România. Vine viscolul, cine va fi afectat
Cod galben de vânt, în țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o serie de avertizări de Cod galben de ceaţă şi intensificări ale vântului, ce vizează mai multe județe din țară.

Cod galben de vânt și ceață

În următoarele ore vremea se va schimba drastic. Un cod galben de ceață și vânt a fost emis de meteorologi. Sunt vizate 14 județe din țară.

Conform ANM, până la ora 12.00 în județele din sudul, estul și sud-estul țării ceața va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri, iar pe alocuri chiar sub 50 de metri. Este vorba despre județele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Vaslui, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Iaşi.

ANM informează că vremea va fi în răcire în estul și sud-estul teritoriului, iar în zonele joase de relief se va semnala burniță și chiar condiții de lapoviță. De asemenea, la primele ore ale dimineții se va înregistra ceață în majoritatea regiunilor din România.

Pe alocuri se va forma ghețuș și se vor înregistra intensificări ale vântului. În județul Caraș-Severin rafalele vor depăși peste 110 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

În București, valorile termice pe timpul zilei vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. Cerul va avea înnorări în mare parte a intervalului, iar dimineaţa şi în special noaptea se va semnala ceaţă şi vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Cu toate acestea, meteorologii au vești bune pentru bucureșteni, în ceea ce privește temperatura. Cea maximă va fi de 6-9 grade, iar cea minimă de 2-4 grade, informează meteorologii.

Mai multe coduri emise de ANM, în dimineața zilei

Un alt cod galben de ceața a fost emis si în dimineața zilei de miercuri. Acesta a fost valabil pâna la ora 10.00, pentru 25 de judeţe din țară.

Vizate au fost localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Arad, Timiş, Olt, Dolj, Alba, Botoşani, Galaţi, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Prahova, Ilfov, Teleorman, Cluj, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Mureş, Harghita, Constanţa şi Tulcea. Aici au fost avertizări de ceaţă care a determinat scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, și a favorizat formarea gheţuşului.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI