Meteo ANM. Vijeliile pun stăpânire pe România, vântul va sufla fără milă

Meteo ANM. Vijeliile pun stăpânire pe România, vântul va sufla fără milă
Cum o să fie vremea

Românii s-au bucurat de câteva zile însorite, însă vremea se schimbă radical! Toți cei care sperau la temperaturi demne de sezonul călduros o să aibă parte de o surpriză neplăcută. Vijeliile pun stăpânire pe toată țara, fiind emisă o avertizare de vreme rea.

Meteo. Ce au anunțat meteorologii

O avertizare de vreme rea a fost emisă de către Administrația Națională de Meteorologie. Vijeliile și rafalele pot să ajungă chiar și la 120 km/h. Alerta este valabilă pentru toată țara. Mulți români o să fie nevoiți să își schimbe planurile, ținând cont că vremea o să fie capricioasă.

Avertizarea meteo de vijelie și vânt puternic este valabilă începând cu luni, 17 ianuarie. O să fie semnalate fenomene meteo care o să le dea mari bătăi de cap românilor. Numeroase persoane își doreau să mai profite câteva zile de vremea bună, însă sezonul răcoros își arată adevărata față!

Ce trebuie să știe românii

Cerul o să fie variabil în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării în noaptea de duminică spre luni. Totuși, în a doua parte a nopții o să își facă apariția ninsoarea în Maramureș, dar și pe arii mai restrânse din Crișana și nordul Transilvaniei. Vântul o să sufle puternic.

Ceața o să fie semnalată, iar rafalele de vânt vor depăși 70…80 km/h la munte. Între timp, valorile minime ar putea să atingă până la -14 grade Celsius în zonele montane. Pe litoral, temperaturle minime ar putea să ajungă la 0 grade. Vremea nu o să fie deloc prietenoasă în următoarele zile.

Ce se întâmplă luni, 17 ianuarie. Vremea o să fie capricioasă

Rafalele puternice o să pună stăpânire pe toată țara începând de luni, 17 ianuarie. De asemenea, o să ningă viscolit în vestul, nordul și centrul teritoriului. Un nou strat de zăpadă o să se depună, astfel că mulți români trebuie să se întoarcă la hainele extrem de groase, de care au uitat în acest weekend.

Între timp, nici temperaturile care o să se înregistreze nu sună chiar așa de bine. Din păcate, schimbările de vreme o să îi ia prin surprindere pe foarte mulți oameni. Ultimele două zile au fost călduroase, astfel că românii au putut să se bucure de plimbări. Totul o să se schimbe radical de luni.

Mai exact, valorile termice maxime o să se încadreze între -2 și 8 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime o să se situeze între -9 și 2 grade. Ceața o să apară pe alocuri. Soferii trebuie să aibă mare grijă la acest fenomen!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI