Meteo ANM. Surpriză în termometre, în miez de iarnă. Totul se întâmplă brusc

Meteo ANM. Surpriză în termometre, în miez de iarnă. Totul se întâmplă brusc
Temperaturi surpriza in Bucuresti

A fost actualizată prognoza meteo, care este una cu totul neobișnuită pentru această perioadă. Meteorologii anunță vești bune pentru majoritatea regiunilor. Chiar dacă suntem în plină iarnă și ar trebui să ne bucurăm de zăpadă, iar temperaturile să fie destul de scăzute, vremea pare că se îndreaptă spre o primăvară timpurie. Meteorologii vin cu vești bune pentru săptămâna viitoare.

Temperaturi surpriză

Temperaturile cresc și vremea se încălzește brusc. Va fi mai cald decât media normală pentru această perioadă. Director ANM, Elena Mateescu, a vorbit despre cele mai noi date privind vremea.

„Deja înregistrăm o creștere a valorilor de temperatură. Chiar ieri, pe parcursul zilei, am înregistrat 10 grade la București, la Drobeta Turnu-Severin, la Drăgășani, Titu, Calafat.

În zonele de sud, sud-vest și sud-est a fost cel mai cald. În această dimineață am avut o minimă de -5/-6 grade în Capitală, -15 la Miercurea Ciuc, iar la acestă oră valorile de temperaturi înregistrează 5 grade la Râmnicu Sărat, 6 la Calafat, 3 la București.

Într-adevăr, vor mai crește valorile maxima, pentru că ne așteptăm ca si pe parcursul acestei zile să înregistram mai ales în partea de sud, sud-vest și sud-est a țării valori de până la 7-8 grade, inclusiv în Capitală o maximă de 6-7 grade”, a precizat Elena Mateescu.

Cerul va fi variabil și mai senin în sud, dar cu ceață în prima parte a zilei, local în vest, nord-vest și parțial în centru.

Cum va fi vremea în București

Vor fi condiții de burniță și polei, în timpul ce vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi între -1 și 9 grade, iar cel mai cald va fi în Oltenia și dealurile Munteniei.

În București, vremea va fi frumoasă, cu cer senin și vân care va sufla slab spre moderat. Temperatura maximă va fi de 5, 6 grade.

Vremea se încălzește ușor în această perioadă, iar meteorologii vin cu vești bune.

În cea mai mare parte a țării vom avea parte de vreme frumoasă, cu cer senin și vânt care suflă slab spre moderat.

Maximele urcă și până la 9 grade în unele părți ale țării.