Meteo ANM. Cresc temperaturile în termometre. Zonele în care se încălzește

Meteo ANM. Cresc temperaturile în termometre. Zonele în care se încălzește
Surpriză în termometre la jumătatea lunii ianuarie

Vești extraordinare pentru români! Vremea o să fie mai blândă după ce temperaturile nu au fost chiar așa de prietenoase în ultima perioadă. Mulți o să se bucure pentru că o să se încălzească în anumite zone. Iată că meteorologii au făcut un anunț pe care îl aștepta toată lumea!

În ce zone o să crească temperaturile

Adminstrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile o să crească începând de vineri, 14 ianuarie. Valorile diurne o să se situeze în jurul celor specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice. În rest, ele o să se afle peste mediile multianuale.

Astfel, maximele o să fie cuprinse între minus 1 și 9 grade Celsius, iar minimele o să se înregistreze între minus 5 și 3 grade Celsius. În timp ce la munte se anunță ninsori, în restul regiunilor sunt așteptate precipitații mixte pe timpul nopții. În regiunile sudice, cerul o să fie variabil.

Sunt așteptate înnorări în restul țării, dar și ninsori slabe în zona Carpaților Orientali. Local, în nord, est, dar și în spații restrânse în centru, o să fie semnalate precipitații mixte pe timpul nopții. Poleiul o să se depună izolat, cu probabilitate mai mare în Maramureș și în nordul Crișanei.

Cum o să fie vremea

La munte, sunt așteptate rafale de peste 100 km/h pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură. De asemenea, în Moldova, sudul Banatului și al Olteniei, dar și pe litoral, vântul o să bată cu până la 55…60 km/h. Pe spații restrânse, o să apară ceața.

Între timp, veștile bune vin pentru cei care locuiesc în București! Valorile termice o să se afle în creștere, ținând cont că o să se înregistreze temperaturi mai mari ca cele obișnuite pentru această perioadă, ajungându-se la 6-7 grade Celsius.

Mulți români o să se bucure de vremea plăcută de sâmbătă, 14 ianuarie. Valorile termice o să se înregistreze peste cele obișnuite pentru jumătatea lunii ianuarie.

Vești bune pentru români

Totuși, noaptea o să fie mai frig, astfel că maximele o să se încadreze între 2 și 9 grade Celsius, iar minimele în jurul valorilor situate între minus 10 și minus 1 grad Celsius. În sudul și estul Transilvaniei, înnorările o ssă fie persistente, iar la munte o să fie așteptate precipitații slabe.

În restul zonelor, cerul o să fie variabil, semnalându-se izolat ploi sau lapoviță. Vântul o să sufle mai tare pe crestele Carpaților Meridionali. De asemenea, o să fie semnalate intensificări și în regiunile estice, sud-estice și temporar în centru și sud-vest. Ceața o să se formeze, pe alocuri, dimineața și seara.

În București cerul o să fie variabil, iar vântul o să sufle slab și moderat. Temperaturile maxime o să ajungă la 8-9 grade Celsius, iar cele minime o să se situeze în jurul valorii de minus 2 grade Celsius. Ceața o să fie semnalată seara și noaptea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI