Meteo 27 noiembrie – 3 decembrie. Vine gerul, când va fi prima noapte cu temperaturi negative în toată țara

Meteo 27 noiembrie – 3 decembrie. Vine gerul, când va fi prima noapte cu temperaturi negative în toată țara
Meteo ANM pentru 27 noiembrie - 3 decembrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru următoarea săptămână. Cum va fi vremea în perioada cuprinsă între 27 noiembrie – 3 decembrie? Românii urmează să simtă primul val de ger.

Meteo ANM 27 noiembrie – 3 decembrie: când va fi prima noapte de ger?

Mai sunt doar câteva zile de toamnă, lucru care se simte considerabil și în termometre pentru că frigul se apropie cu pași repezi. Specialiștii anunță schimbări radicale în privința vremii. Conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, vom avea parte de fenomene precum: lapoviță, ninsoare și frig.

Termometrele vor arăta temperaturi scăzute semnificativ, în special în acest weekend, iar prima noapte de ger va fi cea dintre 30 noiembrie spre 1 decembrie. Alerta meteo este în acest momente pentru partea de sud a Europei, iar săptămâna următoare valul de aer polar ajunge și în partea estică, inclusiv în România.

”Acest front atmosferic va determina o răcire în acest weekend, până la aerul polar, dar care va dura doar 2 zile. Vorbim doar de weekend, pentru că deja masa de aer polar se extinde peste mare parte din Europa.

O regăsim în momentul acesta în jumătatea nordică, va coborî pe parcursul zilei de astăzi și în partea de sud a Europei și apoi se va deplasa treptat, la începutul săptămânii următoare, către jumătatea estică, inclusiv în zona țării noastre.

În mod deosebit în partea de sud și de vest a teritoriului, Banat, Oltenia, Muntenia, poate și în Dobrogea continentală, începând de luni se va răci semnificativ în regiunile intracarpatice.”, a declarat meteorologul Alina Șerban pentru Antena 3.

Care vor fi temperaturile maxime?

De asemenea, meteorologii mai arată că din cursul zilei de luni urmează să se răcească, iar de marți avem parte de un val de aer rece pentru tot teritoriul. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 8 grade Celsius.

În noaptea de marți spre miercuri vor fi temperaturi negative în toată România, dar cele mai scăzute vor fi în depresiuni și în partea de sud a teritoriului. De asemenea, își fac apariția și precipitațiile, dar doar în regiunile intracarpatice, acolo unde vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

Cum a fost iarna trecută?

„Cu siguranță, și iarna 2020 – 2021 aduce în atenție, pentru prima lună din sezon, cea mai caldă lună decembrie din ultimii 60 de ani din țara noastră. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în a doua lună de iarnă, luna ianuarie, cea mai rece lună a anului și a iernii în țara noastră.

La ora 12 înregistrăm deja 12 grade Celsius la Călărași și Cernavodă, 9 grade la București. Și în următoarea săptămână, până spre finalul acesteia, temperaturile rămân în continuare mai mari față de perioada din calendar, luând în considerare atât maximele, cât și minimele.

Discutăm de temperaturi maxime, la scara întregii țări, între 4 – 13 grade Celsius, cele mai ridicate valori în special în Sudul și Sud-Estul țării și minime între minus 3 grade, până la 7 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în exclusivitate pentru DCNews.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI