Meteo ANM 24 noiembrie. România, cuprinsă de un val de frig și de ninsori. Zonele vizate

Meteo ANM 24 noiembrie. România, cuprinsă de un val de frig și de ninsori. Zonele vizate
Meteo ANM 24 noiembrie. În Moldova și Dobrogea vine vreme rece

Meteo ANM 24 noiembrie. Ne apropiem cu pași repezi de iarnă. Până la această dată am avut parte de vreme frumoasă și de temperaturi ridicate. ANM a emis mai multe avertizări de Cod Galben, iar pentru următoarele zile anunță răcirea vremii, frig și chiar ninsori.

Meteo ANM 24 noiembrie. Avertizări de Cod Galben pentru 5 județe

În cursul acestei dimineți ANM a emis mai multe avertizări de Cod Galben pentru 5 județe din țară. Fenomenele anunțate pentru aceste județe sunt de ceață, care determină scăderea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului. Avertizări sunt valabile pe parcursul acestei zile de 24 noiembrie, în următoarele județe:

  •  Județul Braşov: Făgăraș, Șinca, Mândra, Voila, Șercaia, Viștea, Ucea, Părău, Beclean, Drăguș;
  • Județul Mureş: Târgu Mureș, Luduș, Iernut, Sângeorgiu de Mureș, Ungheni, Sâncraiu de Mureș, Pănet, Gornești, Cristești, Ernei, Reghin, Glodeni, Sânpaul, Sântana de Mureș, Petelea, Ogra, Cuci, Voivodeni, Bogata, Livezeni;
  • Județul Sibiu: Avrig, Tălmaciu, Racovița, Porumbacu de Jos, Turnu Roșu, Arpașu de Jos;
  •  Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Gârnic, Șopotu Nou, Cărbunari;
  • Județul Constanta: Medgidia, Murfatlar, Mircea Vodă, Castelu, Rasova, Peștera, Cuza Voda, Saligny;

 

Vremea se răcește în aproape toată țara

Meteo ANM 24 noiembrie. Pentru ziua de astăzi, locuitorii din Banat vor avea parte de  7-8 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat astfel încât la sfârșitul săptămânii temperaturile maxime vor ajunge la 12-13 grade. La fel se va întâmpla și în Crișana, iar spre finalul săptămânii valorile maxime vor urca până la maxim 12 grade celsius.

În zona de vest a țării, în Transilvania, astăzi și mâine, 25 noiembrie, valorile termice diurne vor scădea spre 5- 6 grade. ANM anunță totuși că vremea se va încălzi treptat spre finalul săptămânii, valorile ajungând la 10-11 grade. Nord-vestul și Nordul României astăzi va avea valori de cel mult 7 grade. Ulterior, în Maramureș vremea se va încălzi treptat astfel, iar temperaturile vor ajunge la 10 grade spre finalul de săptămână.

Meteo ANM 24 noiembrie. În Moldova și Dobrogea vine vreme rece

Astăzi estul țării va avea valori maxime de 7 grade, iar la noapte în Moldova se vor înregistra -2 grade. Coborând în sud-est, în Dobrogea, ANM anunță și aici valori termice maxime 6 gade și minime de 2 grade. În Weekend dobrogenii vor avea temperaturi maxime de 15 grade și minime de 8 grade celsius.

Muntenia astăzi va resimți în termometre valori maxime de 14 grade celsius, iar minimele se vor situa în jurul a 6-8 grade. Spre finalul de săptămână maximele ajung la 14 grade, iar valorile minime vor ajunge între 0-5 grade celsius.

Oltenia astăzi, 24 noiembrie, înregistrează maxime de 14 grade, respectiv minime de 8 grade. ANM preconizează spre finalul de săptămână temperaturi maxime de 8 grade și minime cuprinse între 0-6 grade.

La munte, ANM a anunțat că în ultima parte a lunii noiembrie și începutul lunii decembrie valorile maxime vor fi de 6-8 grade, apoi se va răci accentuat până la valori de numai 0-1 grad. Pentru astăzi, la munte temperaturile minime vor scădea la o medie de -6, -4 grade, iar în cele mai calde, spre finalul de săptămână, vor atinge valori apropiate de 0 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI