Alertă meteo ANM. Vremea o ia razna astăzi, ce se întâmplă până mâine dimineață

Alertă meteo ANM. Vremea o ia razna astăzi, ce se întâmplă până mâine dimineață
Alertă meteo ANM.

Alertă meteo ANM. Ce se întâmplă cu vremea din România până mâine dimineață? Meteorologii au emis deja niște informări de care trebuie să ținem cont. Ambele informări meteorologie au intrat în vigoare de azi, începând cu ora 10.00 și se vor menține până mâine, la ora 8.00. Totodată, pe site-ul oficial al ANM se indică și vremea pe următoarele patru săptămâni, în intervalul 29.11.2021 – 27.12.2021.

Alertă meteo ANM

Astfel, potrivit codului galben și a informării meteorologice, în următoarele ore va fi vânt puternic și va ninge viscolit în Carpații Meridionali. Meteorologii au emisi informarea de vânt putrenic care a intrat azi în vigoare, începând cu ora 10.00 și se va menține până mâine, la ora 8.00.

În intervalul menționat apar intensificări ale vântului în regiunile vestice și estice. Acolo, local și temporar, se vor manifesta rafale în general de 5…60 km/h. De asemenea, în zona de munte, îndeosebi la altitudini mari, viteza vântului va depăşi 70…80 km/h şi trecător va ninge.

Mai mult, meteorologii au emis și un cod portocaliu de vânt și ninsoare viscolită în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m. Acest cod galben a intrat în vigoare de azi, de la ora 12.00, fiind valabil până mâine la ora 2.00.

În acest interval, în Banat, iar în cursul nopţii şi pe litoral, se vor manifesta intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h. De asemenea, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 90…100 km/h şi temporar o să ningă viscolit.

Vremea pe patru săptămâni

Vremea în săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021 

Valorile termice se vor situa în general în jurul valorilor normale pentru perioada aceasta, ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în cele vestice și la munte. În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile intracarpatice, însă mai ales în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

În acest interval, temperatura medie a aerului o să aibă valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. În ce privește cantitățile de precipitații, ele vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea în săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

În acest interval, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. În ce privește regimul pluviometric, el va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea în săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Temperaturile se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. În ce privește cantitățile de precipitații, ele vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în nord-est.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI