Meteo 12 aprilie-10 mai. Vești proaste de la ANM: se schimbă radical vremea de Paște și 1 Mai

Meteo 12 aprilie-10 mai. Vești proaste de la ANM: se schimbă radical vremea de Paște și 1 Mai
Meteo 12 aprilie-10 mai. Vești proaste de la ANM: se schimbă radical vremea de Paște și 1 Mai

Vremea se încălzește și se apropie de temperaturile normale pentru luna aprilie. Există totuși și excepții, când va fi mai frig. Meteorologii au spus că în minivacanța de Paște și 1 Mai vremea nu va fi deloc stabilă.

Vești proaste de la ANM: se schimbă radical vremea de Paște și 1 Mai

În a doua săptămână din luna aprilie, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, chiar mai caldă în unele regiuni din nord-est. Ploile se încadrează în regimul apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a României.

Pentru săptămâna 19-26 aprilie, temperatura va fi normală pe tot teritoriul României și se va încadra în normalul acestei perioadei. Cantitățile de precipitații vor depăși valorile pentru această perioadă în vestul României.

Cum va fi vremea de Paște

În săptămâna 26-3 aprilie, temperaturile medii vor fi încadrate în normalul pentru această perioadă, iar ploile vor depăși cantitatea normală pentru aprilie în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte.

În săptămâna 3-10 mai, temperaturile se situează în jurul celor normale pentru această săptămână pe tot teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi cele normale în cea mai mare parte a țării.

Ziua de 2 mai, prima zi de Paște, va fi una însorită. În București, maxima va fi de 24 de grade în timpul zile, iar noaptea vor fi 7 grade celsius, cu cer noros în cea mai mare parte.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și ploi slabe spre seară și noaptea. Vântul va sufla slab spre moderat.

În Moldova și zona Carpaților Orientali, dar și în Transilvania, Muntenia și Dobrogea vor fi ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla slab cu intensificări spre sfârșitul intervalului sud-est. Vor fi temperaturi cuprinse între 21 de grade în depresiuni, cu minime de 9 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI