Meteo 1-5 aprilie. Cum va fi vremea la începutul lunii. Unde vin ninsorile, de fapt

Meteo 1-5 aprilie. Cum va fi vremea la începutul lunii. Unde vin ninsorile, de fapt
Cum va fi vremea la începutul lunii aprilie: Detalii despre prognoza meteo pentru intervalul 1-5

Vremea continuă să se încălzească. În Europa, în regiunile esteice și sud-estice, o să avem vreme schimbătoare. Mult mai frumos va fi în țările Iberice, în Țările de Jos, în Franța și în cele din centrul și sudul continentului. La noi, așteptăm temperaturi normale pentru această perioadă, cel puțin în intervalul 1-5 aprilie. Nori mai mulți vom găsi în nordul teritoriului, unde pe alocuri va ploua slab. „Nu trebuie să excludem că nu vom avea în zona montată precipitații mixte, iar la altitudini mai mari chiar ninsori”, a completat directorul ANM

Meteo 1-5 aprilie. Informații despre cum va fi vremea la începutul lunii

„O vreme apropiată de normalul termic al perioadei din calendar. Dacă la această oră, în București, înregistrăm 19 grade, în următoarele zile temperaturile vor mai scădea ușor, la 14-15-16 grade, dar ne apropiem de ceea ce este normal pentru această perioadă. Primăvara își intră în drepturi din punct de vedere termic. (…)

Cât privește precipitațiile, mai ales în jumătatea de nord a țării, este posibil să mai vorbim de ploi slabe, iar la munte, precipitații mixte. (…) La acest moment, estimările indică pentru săptămâna viitoare, 29 martie – 5 aprilie, și următoarea săptămână, temperaturi ușor peste ce ar fi normal.

Însă nu trebuie să excludem că nu vom avea în zona montană precipitații mixte, iar la altitudini mult mai mari chiar ninsori”, a declarat Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în cadrul emisiunii ”Esențial” de la Antena 3.

Vremea în București pentru zilele de miercuri, joi și vineri

Deși soarele se arată trecător, condiții de ploaie vor exista. Temperatura maximă ajunge la 15 grade Celsius. Joi, 1 aprilie, cerul va fi senin în cea mai mare parte a zilei, iar la amiază vom avea 16 grade Celsius. Vineri, 2 aprilie, se încălzește destul de mult, iar maxima zilei urcă până la 20 de grade Celsius. Spre seară se va înnora și sunt așteptate ploi slabe, posibil însoțite de descărcări electrice.

Vremea la munte 

Căldura predomină și la munte. Temperaturile înalte își fac apariția și aici, în majoritatea masivelor. Pe arii restrânse, în Carpații Meridionali și Orientali, va ploua slab, iar la altitudini mari, mai ales în timpul nopții, precipitațiile pot fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali.

  • Sinaia – 7 grade
  • Predeal – 13 grade
  • Pălnitiș – 6 grade
  • Stâna de vale – 10 grade

Prognoza meteo pentru joi, 1 aprilie

Joi, 1 aprilie, mai cresc temperaturile. Soarele va fi prezent în multe locuri din țară, însă, treptat, cerul se va înnora în vest, centru și nord, iar spre seară sunt anunțate precipitații locale. Maximele zilei vor fi cuprinse între 10 grade Celsius pe litoral și 20 de grade în vestul țării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI