Meteo aprilie 2021. Nu scăpăm deloc de frig și ploi. Ce temperaturi vom îndura

Meteo aprilie 2021. Nu scăpăm deloc de frig și ploi. Ce temperaturi vom îndura
Vreme rece la început de aprilie 2021

Din păcate nici luna aprilie nu vine cu vești bune. Temperaturile din România în aprilie sunt destul de scăzute, cel puțin la începutul lunii. Vor mai fi fenomene de precipitații, dar  sub formă de ploaie în majoritatea regiunilor. Încălzirea vremii se va resimți începând din a doua săptămână a lunii aprilie.

Vreme rece la început de aprilie 2021

ANM anunță că emperaturile vor fi mai ridicate, mai ales în zona de sud-est a țării, iar în vest valorile vor fi ceva mai mici față de perioada în care ne aflăm. La începutul lunii aprilie, în restul țării, valorile termice vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului.

Valorile scăzute se vor resimți cu precădere pe timpul nopţilor. Maximele vor ajunge între 6-10 grade, iar minimele între -7 și -3 grade. Până la sfârşitul primei săptămâni din aprilie, valorile termice vor crește devenind apropiate de cele climatologic specifice perioadei. În medie temperaturile maxime vor fi de 14-16 grade şi minime de 2-5 grade. Cea mai mare parte a perioadei de ploi locale şi temporare, în general slabe cantitativ.

Valorile termice vor crește treptat, astfel că se vor înregistra 11 grade în Transilvania, Moldova, Crisana, Maramures si Dobrogea. În sudul țării, in Muntenia, Oltenia si Banat, valorile termice vor ajunge intre 8 si 12 grade.

Începând cu a doua săptămână, în vestul, sud-vestul țării vor apare fenomenele de precipitații, cu un excendet cantitativ între 51,3 l/mp și 78 l/mp. În celelalte regiuni vor exista cantități însemnate de precipitații, cuprinse între 14 si 40 l/mp în Dobrogea, 38 si 57 l/mp în Moldova, 75 l/mp în Transilvania.

La munte zăpadă și în aprilie

ANM anunță că la peste 1800 m stratul de zăpadă va continua să fie foarte mare și la începutul luniui aprilie, mai ales la cotele înalte. Acumulările din zonele adăpostite vor depăși câțiva metri, iar în zonele înalte se vor forma plăci de vânt.

Zăpada va fi persistentă și la altitudini mai mici de 1800 m, depășind pe alocuri 50-70 cm. În zonele adăpostite vor fi, de asemenea acumulări însemnate de zăpadă. Cantitățile de precipitații, sub formă de ninsoare, în zonele montane, vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În zona montană valorile termice se vor menține scăzute, chiar și în luna aprilie, cel puțin în prima parte. Odată cu încălzirea vremii, stratul de zăpadă de pe vârfuri s-ar putea topi și astfel să apară riscul unor căderi de zăpadă de pe versanți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI