Meseriile care nu dispar în timp de criză. Unde te poți angaja dacă ești șomer

Meseriile care nu dispar în timp de criză. Unde te poți angaja dacă ești șomer
Acestea sunt meseriile care nu dispar in timp de criza

Pandemia de coronavirus a afectat milioane de oameni din întreaga lume. Unii au rămas fără locuri de muncă, alţii sunt nevoiţi să lucreze la jumătate de normă, în timp ce unele domenii nu au rezistat deloc crizei economice. Şi cum specialiştii spun că va urma o perioadă extrem de grea, este bine să ştii care sunt meseriile care nu dispar nici măcar în timp de criză.

Domeniile şi meseriile care nu vor dispărea niciodată

Pandemia de coronavirus a dus la prăbuşirea economică pentru multe dintre domenii, drept urmare milioane de oameni au rămas fără locuri de muncă. Cu rate la bănci pentru case, copii de crescut şi mâncare de pus pe masă, mulţi dintre români se gândesc cu îngrijorare la criza uriaşă care va urma.

Din fericire, spun specialiştii, există meserii care nu vor dispărea nici măcar în timpuri de pandemie. Printre cele mai căutate domenii în această perioadă sunt transporturile. De la şoferii care circulă în toată Europa, cei de la firmele de curierat sau persoanele care îţi aduc mâncarea caldă la uşă, toţi sunt indispensabili. Se pare că din ce în ce mai multe persoane se înscriu la şcoală pentru a obţine permisul de conducere.

Locurile de muncă în retail sunt şi ele sigure. Marile magazine alimentare sunt în permanenţă în căutare de casieri, contabili sau manipulatori de marfă. De asemenea, firmele care se ocupă de training au mare succes. Din păcate, în această situaţie riscul de a te îmbolnăvi de temutul virus din China este unul destul de mare din cauza contactului cu miile de persoane pe care îl ai zilnic.

Milioane de oameni, fără loc de muncă. Ca ce te poţi angaja în cazul în care ai rămas şomer
Milioane de oameni, fără loc de muncă. Ca ce te poţi angaja în cazul în care ai rămas şomer

Domeniul IT = locuri de muncă garantate

O altă meserie care îţi poate asigura locul de muncă este în domeniul IT. Nefiind , în mare parte, necesară interacţiunea umană, cei mai mult programatori lucrează de acasă, din faţa calculatoarelor. Băncile, instituţiile statului, aplicaţiile web sau de mobil, toate depind de aceştia. Iar cererea de angajaţi este mult mai mare decât persoanele calificate în acest domeniu.

Agricultura este şi ea un domeniu care nu “va muri” niciodată. Motivul este clar! Oamenii trebuie să mănânce. Aşadar, în cazul în care ai rămas şomer dar ai teren agricol, ai putea începe să te gândeşti serios la o nouă meserie.
Personalul medical este şi el indispensabil, alături de persoanele care lucrează în domeniul asistenţei sociale.

Pe de altă parte, cele mai afectate sectoare de pandemia de COVID-19 sunt turismul, industria auto, domeniul ospitalității și al restaurantelor, dar şi companiile mici, de familie.

“În general, o să fie afectată toată economia. Spre deosebire de crizele de până acum, care erau crize generate de consum, în sensul în care consumul scădea brutal, posibilitățile de a produce nu scădeau. Dar această criză are două componente. Atât componenta de consum, care scade mult pentru că oamenii nu mai ies din casă, sunt speriați, dar scade și partea de furnizare.  Asta pentru că se așteaptă ca, pe termen lung, o mare parte din populație va fi afectată de acest coronavirus și va lipsi de la muncă”, spune analistul Dragoș Cabat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI