Mesajul tulburător al unui profesor universitar către Diaspora: ”Stați acasă, că acasă ați venit!”

Bunica profesorului nu și-a văzut fiica de 18 ani

Un mesaj tulburător al unui profesor a fost postat pe Facebook acum 23 de ore. E despre ce înseamnă să fii responsabil și despre cine e, de fapt, Diaspora care, zilele astea, e subiectul atâtor ironii.

„Patrioții” care au venit să rămână acasă

Întoarcerea în țară a atât de multor români într-o perioadă atât de sensibilă a fost subiect de dezbatere de mai multe săptămâni în țara noastră. Unii au spus că „Diaspora” ar fi trebuit să stea acolo, alții – că ar fi trebuit să vină. Oricum a fost, mulți dintre cei care au venit s-au făcut resposabili pentru îmbolnăvirile celorlalți, din jurul lor.

În postare, profesorul Gabriel Tudor le cere românilor pe care greșit îi denumim Diasporă să rămână acasă, ca să evite riscul infectării celorlalți. Profesorul a dat exemplul mamei lui care lucrează în Italia de 18 ani. Care nu și-a mai văzut copiii, soțul, mama, de tot atâția ani și care nu s-a întors în țară, deși ar fi avut posibilitatea, de teamă să nu-și infecteze familia. Acum, stă la izolare și suferă.

Despre mama lui spune Gabriel Tudor că reprezintă adevărata Diasporă și le cere „patrioților” care s-au întors să rămână acasă, că acasă au venit.
„Bunica mea, 87 de ani, așteaptă, îngrijorată, știrile despre situația din Italia.
Fata ei, mama mea, e izolată acolo. Lucrează prin străini de 18 ani. Putea să vină acasă zilele astea, cu restul „patrioților”, dar a refuzat.
Mama reprezintă diaspora. A plecat din țară să ne ofere un trai mai bun mie și fraților mei. A avut grijă de bătrânii altora, în timp ce bătrâna ei se ofilește de dorul ei. A votat de acolo, de fiecare dată, dar nu a făcut un titlu de glorie. A privit cum cresc copiii altora, iar pe ai ei i-a găsit oameni mari. A văzut cum trăiesc familii fericite, iar pe soțul ei l-a lăsat bărbat și îl găsește bătrân.
Mesajul către
Mesajul către „Diaspora” al unui profesor universitar

„N-a vrut să ne aducă moartea”

A avut ocazia sa vină în țară, dar nu a vrut să ne aducă moartea mie, copiilor mei, fraților mei, tatălui meu, mamei ei. Azi a murit al 14-lea, or sa mai moară sute, poate mii. O sa trăiți cu povara ca v-ați omorât copiii, părinții, prietenii, v-ați omorât țara.
Mama e Diaspora, nu voi. Stați măcar acasă, vă rugăm, vă implorăm, că acasă ați venit!”, a scris Tudor pe FB. 
Postarea a adunat peste 8.000 de like-uri în mai puțin de o zi.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI