Andrei Caramitru, umilința supremă pentru românii care se întorc din diaspora. Mesaj vehement

Andrei Caramitru, mesaj către români: "chemați poliția!"

Fostul consilier USR, Andrei Caramitru, spune că cei care s-au întors din alte țări pe fondul pandemiei de Covid-19 sunt cei care, nu de mult, râdeau de cei ieșiți în Piața Victoriei, la proteste. Andrei Caramitru a scris că aceștia sunt cei care au făcut de râs România afară.

Cine sunt diasporezii care ies prin parcuri

El spune că ei sunt cei care nu respectă regulile impuse de Guvern și ies afară, în parcuri când ar trebui să stea în casă.

„Majoritatea care se învârt prin parcuri acum sunt cei care râdeau de noi că mergeam în Piața Victoriei. Și care votau conștiincioși cu pesedeu. Și care așteptau plasa și vocuherul de la primar. Majoritatea celor care s-au întors acum din Diaspora nu sunt cei de la cozile de vot de acolo. Sau cei care lucrează serios acolo, au domiciliu și situație. Sunt cei care ne-au făcut de râs acolo. Și de care trebuie să stăm departe și să chemi poliția când se apropie”, a scris Caramitru pe pagina personală de Facebook.

Mesajul se aliniază celorlalte, de natură asemănătoare, apărute în spațiul public, care încearcă să delimiteze adevărata Diasporă de cei aflați la muncă în străinătate fără contracte sau care se ocupau chiar cu ilegalități.

Andrei caramitru despre cine sunt diasporezii
Andrei caramitru despre cine sunt diasporezii

Interesat de România

Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru, a făcut studii economice în Elveția, la sora tatălui său, care fugise aici în anii ’70 din țară. După terminarea studiilor a fost angajat în firma de consultanță McKinsey în Elveția, unde a și devenit partener, într-o perioadă în care interesul pentru România era crescând, mai ales că era nou intrată în Uniunea Europeană (2005).

Pentru că, după cum singur povestea, Elveția e o țară „aproape perfectă” și nu mai avea ce să facă acolo, atât firma sa cât și el au devenit interesați de nou-intrata țară în Uniunea Europeană, care avea o creștere economică foarte mare.  Pentru o vreme, a fost consultant.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI