Mesaj dur către BOR, din cauza slujbei de înmormântare pentru Cristina Țopescu: ”Nu are nevoie de corupți în sutane!”

Mesaj dur către BOR, din cauza slujbei de înmormântare pentru Cristina Țopescu: ”Nu are nevoie de corupți în sutane!”

Decesul Cristinei Țopescu stârnește tot soiul de reacții. Jurnalista a fost găsită fără suflare în seara de duminică, pe 12 ianuarie, de către polițiști, la solicitarea vecinilor. Peste o zi va avea loc și ceremonia de incinerare a acesteia, la care vor participa familia și apropiații săi. De asemenea, astăzi a ajuns în țară și Rodica Țopescu, mama jurnalistei, care a adus i-a adus și o coroana de flori, cu un mesaj emoționant.

Mesaj dur către BOR, din cauza slujbei de înmormântare pentru Cristina Țopescu

Odată cu vestea morții prezentatoarei TV s-a aflat și că familia a decis ca în locul slujbei de înmormântare, Cristina va fi incinerată. Aceasta ar fi fost și dorința jurnalistei, după cum au menționat apropiații săi. Totuși, o astfel de decizie reprezintă o controversă pentru Biserica Ortodoxă Română, la ora actuală.

Mesaj dur către BOR, din cauza slujbei de înmormântare pentru Cristina Țopescu ”Nu are nevoie de corupți în sutane!”
Decizia Cristinei Țopescu de a fi incinerată a trezit foarte multe reacții dure

De asemenea, BOR a transmis prin purtătorul de cuvânt Nicolae Bănescu că nu va avea loc o astfel de ceremonie religioasă la funeraliile Cristinei. Oficialii Bisericii au invocat și faptul că o astfel de decizie de a fi incinerată, transmisă de rudele Cristinei, contravine cu tradițiile creștine. Și TVR a anunțat prin intermediul unui comunicat că această ceremonie de incinerare va avea loc joi, la Crematoriul Vitan Bârzeşti, din Capitală. Mâniată de decizia luată de BOR, jurnalista Nora Dincă a tranmis câteva rânduri foarte dure, la adresa capilor bisericești.

”Nu are nevoie de corupți în sutane!”

„Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei -din punctul meu de vedere, personaj profund găunos ideologic, moral, structural şi, dimpreună cu preafericitul Daniel, degrabă alungător de enoriaşi- a anunţat că nu se va oficia nicio slujbă de înmormântare pentru Cristina, pentru că «a ales să fie incinerată». Transmit pe această cale Patriarhiei Române că oameni precum Cristina nu au nevoie de slujbe oficiate de corupţi în sutane – care, la o adică, nici nu te-ngroapă până nu-şi primesc dreptul – ca să ajungă în Rai, după cum netrebnicii, și Papa de i-ar îngropa, nu i-ar putea salva de bezna veşnică. Cu proştii n-am idee cum stă treaba.”, a fost mesajul transmis de către Nora Dincă, potrivit adevărul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI