Bill și Melinda Gates divorțează. Cei doi au făcut anunțul chiar aseară. Ce se întâmplă

Cofondatorul Microsoft și soția lui divorțează după 27 de ani de căsnicie. Anunțul a fost făcut de Bill Gates pe Twitter, iar cei doi spun că vor continua să lucreze împreună la Fundația Bill & Melinda Gates, cea mai mare fundație caritabilă din lume.

Bill și Melinda Gates divorțează

Bill și Melinda Gates au anunțat luni în tweet-uri identice că își încheie căsătoria de 27 de ani. Ei au spus că „nu mai cred” că pot crește ca un cuplu.

Cofondatorul Microsoft este cel de-al treilea cel mai bogat om din lume. Cei doi s-au întâlnit în timpul unei cine de afaceri în 1987, când Melinda Gates era manager de produs la Microsoft.  S-au căsătorit apoi aproximativ șapte ani mai târziu.

Detaliile financiare ale despărțirii nu au fost dezvăluite. Ambii soți s-au înscris la Giving Pledge al lui Warren Buffett, promițând că vor dona cea mai mare parte a averii lor pentru cauze caritabile.

„După o mulțime de gânduri și multă muncă în relația noastră, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei noastre”, a scris pe Twitter Gates.

„Am crescut trei copii incredibili și am construit o fundație care funcționează în toată lumea pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viață sănătoasă și productivă”, au spus ei.

„Cerem spațiu și confidențialitate pentru familia noastră, pe măsură ce începem călătoria în această nouă viață”.

Ce înseamnă acest lucru pentru Fundația Bill & Melinda Gates

În ciuda sfârșitului căsătoriei lor, Gates a spus că vor continua să colaboreze la Fundația Bill & Melinda Gates.

Fundația are active de peste 50 de miliarde de dolari (41,4 miliarde de euro), potrivit unei înregistrări fiscale citate de radiodifuzorul american CNBC.

De la lansarea sa în 2000, organizația de caritate s-a concentrat pe probleme globale de sănătate și dezvoltare, precum și pe educație în SUA. Fundația a investit, de asemenea, sume imense de bani în căutarea unui vaccin împotriva coronavirusului și audonat pentru cercetarea tratamentului COVID-19.

“Continuăm să împărtăşim credinţa în această misiune şi vom continua să lucrăm împreună în cadrul fundaţiilor, dar nu mai credem că putem creşte împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieţii noastre”, au mai precizat ei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI