Momente inedite în direct, la Antena 3. Cadre medicale și-au făcut apariția în platoul emisiunii „În gura presei”, în timpul emisiei. Ce s-a întâmplat cu Mircea Badea.
Celebrul prezentator de la Antena 3 a fost recent protagonistul unor scene neobișnuite. Un echipaj medical și-a făcut apariția în platoul emisiunii „În gura presei”.
„Pacientul” specialiștilor a fost nimeni altul decât Mircea Badea. Prezentatorului i s-a pus tensiometrul la braț, în direct, pentru a i se măsura tensiunea arterială. Valoarea afișată pe ecranul aparatului a fost 134/84 mm Hg, iar pulsul 76.
Momentul s-a repetat, 20 de minute mai târziu. La cea de-a doua măsurătoare, Mircea Badea avea tensiunea 134/89 mm Hg.
Din fericire, prezentatorul nu a avut nevoie de intervenția medicilor din pricina vreunei probleme de sănătate sau stare de rău, ci s-a alăturat campaniei „Mergi și măsoară-ți tensiunea”, în condițiile în care 29 septembrie este Ziua Mondială a Inimii – World Health Day.
Te-ar putea interesa și: Mircea Badea, ironie la adresa lui Pescobar: ”Arată, vorbește și emană ceea ce ar trebui să emane un om de afaceri adevărat în România”
Medicii au tras numeroase semnale de alarmă cu privire la hipertensiune, o afecțiune ce a ajuns să fie considerată un „ucigaș tăcut”, în condițiile în care pacienții care suferă de valori prea mari ale tensiunii arteriale sesizează destul de greu semnalele transmise de organism.
„Noi numim hipertensiunea ucigașul tăcut. Ucide într-adevăr și reprezintă una dintre principalele cauze de mortalitate cardiovasculară din țara noastră. E tăcută, pentru că hipertensiunea nu doare. Povestea că mă doare capul, amețesc, am țiuituri în urechi, da, e adevărată, dar la tensiuni foarte, foarte mari, când deja complicațiile hipertensiunii pe inimă, creier, rinichi au apărut.
Așa că, depistarea precoce a hipertensiunii arteriale este esențială, de aceea am debutat o campanie în urmă cu un an și jumătate, respectiv să-ți măsori tensiunea arterială. Este foarte important!”, a zis Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, medic cardiolog, la DC Medical.
Te-ar putea interesa și: Băutura nocivă pe care Mircea Badea o consumă de zeci de ani. Medicii, uimiţi: „Cum de mai exist?”
Mai mult, specialistul a dezvăluit că aproximativ unul din doi oameni cu vârste mai mari de 50 de ani este hipertensiv și că puțini dintre pacienții diagnosticați primesc tratamentul potrivit.
„În acest moment, știm că, dacă mergem pe stradă, unul din doi oameni peste 50 de ani este hipertensiv. Problema este că nu știe că este. Puțini sunt tratați corect. Chiar este o problemă majoră de sănătate publică și este foarte important ca oamenii să știe și să-și măsoare tensiunea arterială”, a subliniat medicul Dragoș Vinereanu.