Materia care ne ajută să nu fim manipulați. Pe ce trebuie să te axezi ca să afli adevărul

Materia care ne ajută să nu fim manipulați. Pe ce trebuie să te axezi ca să afli adevărul
Materia care ne ajută să nu mai fim manipulați? Toți oamenii trebuie să știe asta.

Un specialist a pus în prim-plan o simplă întrebare pentru numeroși elevi de toate vârstele. Acesta a dezvăluit și care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le învețe copiii în școli care să îi ajute în viața de zi cu zi. Expertul a susținut că o materie care nu este iubită de cei mai mulți ajută oamenii pe tot parcursul vieții să nu fie manipulați. Acest lucru se poate întâmpla chiar și la o vizită simplă la supermarket-ul preferat. Un mic detaliu poate schimba tot. Iată despre ce este vorba!

Cum poți să afli simplu adevărul : o materie ne ajută să nu fim manipulați

Eduardo Sáenz de Cabezón este doctor în matematică, expert în algebră computațională și profesor de limbaje și sisteme informatice la Universitatea din La Rioja, Spania. Acesta a ridicat o simplă întrebare la care cei mai mulți oameni ar răspunde superficial.

El a făcut legătura dintre o situație simplă care se poate întâmpla zi de zi tuturor cu manipularea de care avem parte dacă nu suntem atenți. Desigur că acesta este un exemplu extrem de ușor, dar lucrurile pot degenera într-un scenariu diferit.

  • Context: Ești la supermarket și vrei să îți plătești cumpărăturile. Ai două rânduri: unul cu câteva cărucioare care sunt foarte pline de produse, și un rând cu mulți oameni, dar cu cărucioare aproape goale.
  • Întrebare: Ce rând alegi?

Matematica este materia care te-ar putea ajuta într-o astfel de situație să eviți să stai la coada nepotrivită și să pierzi astfel mult timp. Raționamentul matematic poate fi foarte util în viață și te poate ajuta să descoperi frumusețea lucrurilor sau să pui la îndoială adevăruri care par de nerefuzat.

Cum ne ajută?

Sáenz susține că afirmațiile alunecoase te conduc la concluzii incoerente în domenii diferite precum: sport, medicină sau economie. Încorporarea unui raționament de acest gen în probleme de zi cu zi protejează oamenii de înșelăciune, manipulare și ,,ne face mai liberi”. În același timp, adaugă el, matematica deschide o ușă către o „lume foarte frumoasă” care poate fi la îndemână.

  • Definiție

Matematica se definește ca știința ce studiază relațiile cantitative, modelele de structură, de schimbare și de spațiu. Matematica este, în sens modern, investigarea structurilor abstracte definite în mod axiomatic folosind logica formală.

Din punct de vedere istoric, ramurile materiei au derivat din necesitatea de a face calcule comerciale, de a măsura terenuri și de a predetermina evenimente astronomice cu scopuri agriculturale.

Urmăriți Playtech.ro și pe