Măsuri radicale, luate de guvernul britanic, după Brexit! În ce condiții vor mai putea românii să lucreze în Marea Britanie

Măsuri radicale după Brexit! În ce condiții vor mai putea românii să lucreze în Marea Britanie?

Guvernul Regatului Unit a luat măsuri în privința unor români, după Brexit! Care sunt condițiile în care vor mai putea lucra acești în Marea Britanie? Un nou sistem și-a făcut loc în prim-planul britanicilor?

Măsurile radicale din partea guvernului britanic, după Brexit

Guvernul britanic are în plan să închidă granițele țării pentru muncitorii necalificați și pentru cei care nu cunosc limba engleză. Scopul este unul simplu: reducerea numărului de imigranți, conform The Guardian. Autoritățile au dezvăluit că au un nou plan în ceea ce-i privește nu numai pe români, cu dorința de a prelua controlul asupra granițelor țării „pentru prima oară în ultimele decenii”. De asemenea, se dorește și eliminarea „distorsiunilor” care au fost provocate de către libertatea de mișcare din Uniunea Europeană.

Companiile acuză, însă, că guvernul a început un asalt îmotriva economiei și avertizează asupra consecințelor care vor fi unele dezastruoase. De exemplu, se așteaptă pierderea locurilor de muncă și închiderea fabricilor asupra cărora se vor aborda măsurile în cauză. Deși pentru guvernul Johnson pare o idee extraordinară, opoziția (Laburist și Liberal-Democrat) nu crede într-o îmbunătățire a situaței și în planul acesta. Miniștrii sunt de părere că a venit timpul ca firmele să renunțe totuși la forțele de muncă ieftine din străinătate. Sistemul care va distinge angajații între ei este bazat pe o grilă care la final trebuie să indice 70 de puncte pentru a putea fi primit în țară.

Guvernul britanic, măsuri radicale după Brexit. Care sunt condițiile în care vor lucra românii în Marea Britanie?
Guvernul britanic, măsuri radicale după Brexit. Care sunt condițiile în care vor lucra românii în Marea Britanie?
Grila esențială – 70 de puncte pentru primirea în țară
 • A primit o ofertă de loc de muncă din partea unui sponsor aprobat (esenţial) – 20 de puncte
 • Locul de muncă este la nivelul adecvat de competenţă (esenţial) – 20 de puncte
 • Vorbeşte limba engleză la nivelul cerut (esenţial) – 10 puncte
 • Salariu între 20.480-23.039 lire sterline – 0 puncte
 • Salariu între 23.040-25.599 lire sterline – 10 puncte
 • Salariu de 25.600 lire sterline sau mai mult – 20 puncte
 • Loc de muncă într-o ocupaţie cu deficit de forţă de muncă – 20 puncte
 • Studii: Doctorat în domeniu relevant locului de muncă – 10 puncte
 • Studii: Doctorat în domeniu (ştiinţific) relevant locului de muncă – 20 puncte

Prezentarea noului sistem

Un document emis de guvernul Marii Britanii, care are 10 pagini, are prezentarea sistematică a noului sistem de migrație.

 • Graniţele Regatului Unit se vor închide pentru muncitorii necalificaţi şi pentru toţi cei care nu vorbesc limba engleză.
 • Oricine vrea să lucreze în Regat, trebuie să aibă o ofertă de muncă cu un prag salarial de 25.600 de lire sterline, însă el va fi coborât la 20.480 acolo unde există deficit de forţă de muncă.
 • Accesul va fi blocat celor care lucrează pe cont propriu, precum instalatorii polonezi sau muncitorii în construcţii români.
 • La controlul de la vamă nu vor mai fi acceptate cărţi de identitate din ţări precum Italia sau Franţa.
 • Dreptul artiștilor, al muzicienilor, sportivilor sau altor categorii din lumea divertismentului de a veni să participe la audiții sau spectacole se va menţine.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI