BREXIT. Marea Britanie, măsură catastrofală pentru mii de români. Ce se întâmplă cu muncitorii

BREXIT. Marea Britanie, măsură catastrofală pentru mii de români. Ce se întâmplă cu muncitorii
Marea Britanie vrea doar muncitori calificați. Sursa foto: ziare.com

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că ”închid robinetul” muncii slab calificate și au anunțat care sunt criteriile după care vor selecta după Brexit muncitorii veniți din alte țări! Astfel, nu vor mai ajunge în Regatul Unit muncitori slab pregătiți, ci doar cei care stăpânesc foarte bine meseria pe care o practică, cât și limba engleză.

Marea Britanie vrea doar muncitori calificați

Cel care a venit cu anunțul devastator și pentru foarte mulți români este ministrul de Interne britanic Priti Patel, care a anunțat că cetățenii străini vor fi obligați să facă dovada unui venit care să le permită să trăiască în Marea Britanie.

„Sistemul nostru de imigrație va închide robinetul pentru forța de muncă străină, ieftină și necalificată. De la anul, toți muncitorii vor trebui să câștige suficiente puncte pentru a putea munci în Marea Britanie. Vor trebui să vorbească engleza, să aibă o ofertă clară pentru un loc de muncă și să întrunească cerințele salariale”, a scris ministrul de interne Priti Patel în ediția de duminică a cotidianului The Sun.

Muncitori romani UK Anglia Brexit

 

Marea Britanie va aplica noile reguli pentru muncitori de anul viitor, după ce etapa de tranziție post-Brexit se va încheia, informează Reuters. Britanicii au părăsit cu mare fast Uniunea Europeană la finalul lunii ianuarie, când au organizat adevărate petreci de stradă.

Ieșirea efectivă din Uniunea Europeană va avea loc pe data de 31 decembrie 2020. Până atunci însă este în vigoare o perioadă de tranziţie, în care se produc puţine schimbări comparativ cu perioada ante-Brexit. Această perioadă de tranziție ar trebui să le permită celor două părți să cadă de acord asupra condițiilor viitoarei lor relații.

Între timp, legislația europeană va continua să se aplice în Marea Britanie. Nu mai puțin de 2,7 milioane de europeni au cerut drept de reședință în Marea Britanie post-Brexit, iar printre aceștia se numără și 435.000 de cetățeni români.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI