29 ian. 2023 | 16:45

Maşinile second-hand, un pericol? Ce fac samsarii pentru a le vinde la preţuri mai mari, la asta trebuie să fii atent

Auto-moto
Maşinile second-hand, un pericol? Ce fac samsarii pentru a le vinde la preţuri mai mari, la asta trebuie să fii atent
În Europa sunt comercializate aproximativ 35 de milioane de mașini uzate

Nu toată lumea are bani pentru a-și cumpăra o mașină nouă, și-atunci apelează la o opțiune din ce în ce mai răspândită, și anume mașinile second-hand. Da, dar, din păcate, mai ales dacă nu te pricepi foarte bine, s-ar putea să ai mari probleme cu mașina ta second-hand, și asta nu din cauza ta, ci a samsarilor puși să facă bani de pe urma celor care nu știu anumite detalii. Așa că, în cele ce urmează răspundem la întrebarea „Maşinile second-hand, un pericol?” și vorbim de ce fac samsarii pentru a le vinde la preţuri mai mari. Ca o primă concluzie, la asta trebuie să fii atent atunci când cumperi o mașină second-hand.

Sunt maşinile second-hand un pericol?

Achiziționarea unei mașini second-hand poate fi o investiție inteligentă atunci când ai nevoie de un vehicul de înlocuire. În timp ce achizițiile de mașini noi tind să crească odată cu o economie în creștere, mașinile second-hand pot reprezenta o alternativă excelentă, atâta timp cât știi cum să le cumpărați.

Poți obține cel mai bun raport calitate-preț cu o mașină second-hand. În timp ce acest lucru oferă o oportunitate de a trăi mai economic, o mașină folosită, prin definiție, are probleme din cauza uzurii regulate. Prin urmare, este important să eviți să faci anumite greșeli costisitoare atunci când ești pe piața pentru o mașină second-hand.

Ca o conncluzie, mașinile second-hand nu sunt un pericol, atâta vreme cât sunt extrem de bine verificate tehnic, și datele tehnice ale mașinii sunt cele reale. Dar, așa cum spuneam, inevitabil te lovești de probleme, mai ales dacă intenționezi să cumperi o mașină second-hand de la samsari, care nu știu altceva decât să facă bani cu orice preț, inclusiv înșelând un potențial client.

Ce fac samsarii pentru a vinde maşinile second-hand la preţuri mai mari

O mașină la mâna a doua poate veni cu pericole ascunse. Cei mai mulți oameni presupun că odometrul unui vehicul va afișa fiecare kilometru parcurs, din păcate, acest lucru nu este întotdeauna așa.

Odometer rollback este atunci când o persoană derulează sau manipulează în mod ilegal kilometrajul unui vehicul pentru a înșela potențialii cumpărători, făcând să pară că mașina a parcurs mai puțini kilometri. Acest lucru le permite să vândă mașina la un preț mai mare.

Odometrele pot fi deconectate și înlocuite în mod ilegal, iar cifrele pot fi modificate digital sau mecanic. Genul ăsta de practici, din păcate, este apanajul samsarilor în general, nu a dealerilor autorizați care vând atât mașinile noi cât și mașinile second-hand.

Statisticile de pe piața locală, arată ca aproximativ 15% din mașinile second-hand vândute erau modificate la kilometraj de samsarii din piață, datel specificând că aceste mașini aveau ca an de frabircație 2011-2013.

Ca idee, anual în Europa sunt comercializate aproximativ 35 de milioane de mașini uzate. La un număr foarte mare dintre aceste mașini, 30 până la 40%, în funcție de sursă, kilometrajul este încă modificat.

Fraudarea kilometrajului este un fenomen care îi costă pe consumatorii europeni aproximativ zece miliarde de euro pe an. Chiar și dealerii auto profesioniști sunt adesea victime neștiutoare ale unor samsari, vânzători rău intenționați care încă mai au mână liberă în câteva state membre europene, și este o cifră foarte revelatoare, care, potrivit unor studii recente rămâne exactă.

Vezi și:  Este obligatoriu pentru șoferii din România. Ce trebuie să știe cei care vând sau cumpără mașini

Indici financiari pentru 2023 în piața de second-hand

Anul 2022 a fost unul extrem de prost, dacă ne raportăm la mașinile second-hand, conform indicilor financiari. Dar, preconizările pentru 2023, conform celor de la Autovista, spun că piețele de mașini second-hand va fie stimulată în consecință, și se așteaptă o redresare în 2023 față de 2022, atât pe piața mașinilor noi, cât și pe cea a mașinilor de ocazie, dar acest lucru nu înseamnă că 2023 va fi un an de redresare pentru industria auto, mai spun cei de la Autovista.

Cu toate astea, nu există un consens real în această privință, dar există un sentiment general că prețurile vor scădea în general în acest an. Analiștii spun că mașinile second-hand, cu siguranță vor avea o scădere a prețurilor, dar cât de mult se vor schimba lucrurile este la fel de neclar.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Documentul care le făcea viața grea românilor. Totul se schimbă din 2025
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro