Maşina familiei Ceauşescu care făcea furori acum 40 de ani a fost scoasă la licitaţie. Poate fi achiziţionată la un preţ de chilipir

Maşina familiei Ceauşescu care făcea furori acum 40 de ani a fost scoasă la licitaţie. Poate fi achiziţionată la un preţ de chilipir
Masina familiei Ceausescu scoasa la licitatie

Una dintre mașinile familiei Ceuşescu care făcea furori acum 40 de ani pe străzile din București a fost scoasă la licitaţie. Este vorba despre mașina primită cadou și condusă de Zoia Ceaușescu, fiica cuplului de dictatori. Mașina este un Renault Fuego GTS și poate fi achiziționată la un preț de chilipir.

Mașina lui Zoia Ceaușescu, scoasă la licitație. Cu cât poate fi cumpărat autoturismul care făcea furori pe străzile Bucureștiului

Zoia Ceaușescu făcea furori în Capitală cu mașina pe care o primise în dar acum zeci de ani, iar automobilul poate fi considerat acum o piesă rară. Renault Fuego GTS  va fi scos la licitație pe data de 19 mai.

Zoia, cel mai mic copil al familiei Ceaușescu a primit mașina cadou cu ocazia căsătoriei. Asta se întâmpla în anul 1983, când fiica dictatorului s-a căsătorit cu soțul ei, Mircea Oprean.

Securitatea a comandat mașina Zoiei

Autoturismul a fost comandat la Uzinele Renault din Franța după ce Zoia își vânduse autoturismul Mercedes, cu două locuri, proprietate personală. Binențeles, Zoia nu a ieșit cu mașina Mercedes să o vândă în târg. De toate aceste tranzacții se ocupa serviciul specializat al Securității.

Din păcate, Revoluția de la 1989 a adus mari schimbări în ceea ce privește averea soților Ceaușescu, atunci fiind puse sub sechestru mai multe autovehicule, printre care și cea a lui Zoia Ceaușescu.

Ce preț de pornire are mașina Zoiei Ceaușescu

Însă, șapte ani mai târziu, printr-o ordonanță a procuraturii s-a dispus încetarea urmăririi penale și restituirea bunurilor confiscate.

Astfel, mașina care a aparținut lui Zoia Ceaușescu, Renault Fuego GTS, este scoasă pe 19 mai la „Licitaţia de Eleganţă”, iar prețul de pornire este de doar 500 de euro. Se precizează faptul că mașina a fost utilizată doar pentru deplasări în afara Bucureștiului.

Care este cea mai scumpă mașină din cadrul licitației

La licitația unde se va scoate mașina Zoiei Ceaușescu vor fi prezente încă alte șase maşini circumscrise genului intrat în moda de modern classic, modele istorice, dar perfect funcționale. Toate aceste automobile provin din colecțiile unor pasionați auto sau din patrimoniul altor instituții.

Mașina cu cea mai mare valoare a licitației este un Maserati Quattroporte, care are prețul de pornire de 15.000 de euro. Aceasta a fost fabricată în anul 1980, într-un număr de 2133 de unități și este sinonimul sedanurilor de lux.

Licitația se va desfășura online

Motorul acestui model a impresionat întreaga lume de la apariția ei. Interiorul poate găzdui cinci persoane, atât pentru călătorii scurte, cât și pentru cele lungi.

„Licitaţia de Eleganţă” va avea loc pe 19 mai și se va desfășura doar pe platforma online Artmark Live.