Comoara din aur, argint și diamante din România. De ce este scoasă la licitație

Comoara din aur, argint și diamante din România. De ce este scoasă la licitație
Comoara de aur, argint și diamante urmează să fie scoasă la licitație foto - artmark.ro

Deși nu suntem contemporani cu pirații, care străbăteau teritorii în lung și în lat în căutare de comori, nu înseamnă că nu ne putem bucura de existența uneia. Chiar în România, a fost descoperit un adevărat tezaur. Comoara de aur, argint și diamante, estimată la mii de euro, urmează să fie accesibilă și publicului larg. Această va fi scoasă la licitație foarte curând.

1.672 de bijuterii din aur și argint, scoase la licitație, în România

Un adevărat tezaur de aur și argint va fi disponibil începând de săptămâna viitoare, prin licitație, pe piața românească de artă. Aceasta reprezintă o premieră pentru România și este formată dintr-un lot impresionant de bijuterii unice. Colecția a strâns 1.672 de bijuterii, care pornesc de la prețul de 8.500 de euro, deși cântăresc 5.5 kilograme. Astfel, inele, cercei, coliere, brățări, lanțuri, pandantive sau diamante naturale pornesc în licitație drept chilipir, având în vedere că reprezintă doar 30% din valoarea metalului și pietrelor pe care le conțin. Totodată, manopera nu este luată în calcul.

Pentru a stabili valoarea bunurilor din lotul de bijuterii a fost nevoie de expertiza unor specialiști. Astfel, conform legii, Direcția de Metale Prețioase din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor s-a ocupat de prețul de pornire al licitației. Expertiza tehnică a celor 1.672 de bijuterii este disponibilă online, pe artmark.ro.

Comoara de aur, argint și diamante poate fi admirată la Palatul Cesianu-Racoviță

Motivul pentru care aceste bijuterii extrem de valoroase au ajuns în să fie licitate pe piața românească de artă este o executare silită a unei case de amanet. Comoara de aur, argint și diamante a fost adăugată recent în cadrul Licitației Patrimoniului unei Familii de Colecționari. Licitația urmează să aibă loc joi, 28 ianuarie, de la ora 18:30, pe platforma Artmark LIVE.

Cei care dispun de economii serioase și care doresc să facă o investiție sigură, această licitație poate fi o oportunitate. Aurul și argintul beneficiază de popularitate, în ciuda crizei financiare, iar comoara de aur, argint și diamante scoasă la licitație poate reprezenta o ocazie de a proteja propriile economii.

Pentru a putea observa îndeaproape bijuteriile, este important de menționat că acestea pot fi probate în prezența unui reprezentant al Casei de Licitații A10 by Artmark. Ulterior, se poate licita o ofertă pe platforma online artmark.ro, în urma înregistrării unui cont ce se realizează extrem de simplu. De asemenea, comoara de aur, argint și diamante poate fi admirată la Palatul Cesianu-Racoviță, în timpul programului, de luni până duminică, între orele 10:00 – 20:00.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI