Mario Iorgulescu a fost transferat în străinătate pe ascuns pentru a urma un tratament medical, la cererea expresă a familiei și contrar recomandărilor medicilor. Fiul fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Gino Iorgulescu se afla internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în urma accidentului de circulație în care a ucis un tânăr de 24 de ani.
„În cursul dimineţii de astăzi (23 septembrie 2019), la cererea expresă a familiei şi contrar recomandărilor medicale, pacientul Mario Iorgulescu a părăsit Spitalul Elias în vederea continuării tratamentului într-o ţară din UE. Instituţiile abilitate au fost informate în acest sens”, au transmis reprezentanții spitalului, luni, prin intermediul unui comunicat.
În urmă cu două săptămâni, Mario Iorgulescu a produs un grav accident de circulație pe șoseaua Chitilei din Capitală, după ce a consumat alcool și droguri și s-a urcat la volan. Fiul fostului președinte al LPF a rulat cu viteză excesivă, a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind în plin un autoturism care venea din sens opus. În urma impactului, un tânăr de 24 de ani, tatăl a două fetițe, și-a pierdut viața.
Mario Iorgulescu a fost transportat în stare gravă la Spitalul Elias din Capitală, unde a fost internat la Terapie Intensivă. Procurorii au încercat să îl audieze după ce a fost pus sub urmărire penală, însă audierea nu s-a putut desfășura întrucât Mario era intubat. Anchetatorii nu au instituit nicio măsură preventivă pe numele lui deoarece nu i s-a putut aduce la cunoștință procedura deschisă pe numele său. În aceste condiții, fiul fostului președinte al LPF a putut fi transferat la o clinică din străinătate.
„Referitor la starea de sănătate a pacientului Mario lorgulescu, internat în spitalul Elias, facem următoarele precizări: contuzia pulmonară are o evoluţie lent favorabilă, cu ameliorarea parametrilor respiratori şi scăderea consecutivă a necesarului de asistare ventilatorie. Leziunile peretelui toracic sunt încă în perioada de consolidare, necesitând repaus şi analgosedare; anastomozele digestive consecutive rezecţiilor impuse de leziunile intestinale sunt de asemenea în perioada de vindecare, dar riscul de fistulă anastomotică persistă”, anunțau medicii în urmă cu o săptămână.