Marcel Ciolacu, propunere de ultimă oră pentru liderul AUR: „Este mai oportună”

Marcel Ciolacu, propunere de ultimă oră pentru liderul AUR:
Marcel Ciolacu, despre planurile cu George Simion

Marcel Ciolacu a vorbit marți seara despre o posibilă uniune cu AUR, dar și despre dorința de a depune o moțiune de cenzură simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Cu privire la suspendarea președintelui Klaus Iohannis, liderul PSD consideră că nu este momentul oportun pentru astfel de proceduri.

Ce planuri are Marcel Ciolacu cu George Simion

Întrebat dacă are vreun aranjament cu George Simion referitor la uniunea cu opoziția, liderul PSD a declarat marți seară, la TVR1, că au fost discuții în Parlament, dar nu a existat nicio întâlnire oficială sau neoficială în acest scop. Acesta a dezvăluit că înainte de orice uniune așteaptă să vadă ce traseu are acest partid, având în vedere că este o formațiune politică nouă, cu parlamentari noi.

Potrivit declarațiilor lui Marcel Ciolacu, liderul AUR este dispus să susțină moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu, inițiată de PSD.

”Nu am avut nici oficial, nici neoficial. Am avut discuţii cu domnul preşedinte Simion şi la Parlament, ca şi colegi. Am înţeles de la el că o să ne susţină moţiunea simplă împotriva lui domnul Vlad Voiculescu. A fost o discuţie şi în Parlament, aşteptăm să se definească şi ca formaţiune politică, să se acomodeze cu Parlamentul.

Tot grupul este format din parlamentari noi. Liderii de grup am înţeles că au comunicare şi la Senat şi la Cameră. Totuşi, dorim să vedem foarte exact traseul pe care şi-l doresc să îl parcurgă cei de la AUR”.

Suspendarea lui Klaus Iohannis, anulată

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă susține demersul AUR referitor la suspendarea președintelui, iar răspunsul negative al acestuia a venit fără să stea prea mult pe gânduri. Marcel Ciolacu consideră că această perioadă nu este una favorabilă pentru ca România să rămână fără președinte.

În plus, acesta a subliniat faptul că AUR este un partid nou și nu întrunește toate condițiile necesare pentru aceste demersuri.

”Ca să iniţiezi o astfel de procedură, trebuie să ai un număr de parlamentari. Momentan, domnul Simion nu are o treime din parlamentari, PSD are. Ca să ai şi un demers care să meargă până la capăt, trebuie să ai şi o majoritate. În acest moment, PSD şi formaţiunea AUR nu au această majoritate.

Ca şi oportunitate, îmi asum ceea ce spun, nu cred că în acest moment este oportună declanşarea unei proceduri de suspendare a domnului preşedinte Klaus Iohannis. Şi din cauză de pandemie, de criză economică, context social şi din cauză de perioadă mică trecută de la alegeri. PSD a mai iniţiat o astfel de procedură…”.

Având în vedere aceste aspecte importante, Marcel Ciolacu a declarat că nu ar semna niciun demers de suspendare al președintelui, dacă AUR ar apela la aceste proceduri în prezent.