25 mai 2020 | 16:43

Marcel Ciolacu, la un pas să piardă șefia PSD. Ce fac acum oamenii lui Liviu Dragnea

Politică
Marcel Ciolacu, la un pas să piardă șefia PSD. Ce fac acum oamenii lui Liviu Dragnea
Șefia lui Marcel Ciolacu la conducerea PSD se clatină. Sursa foto: glsa.ro

În timp ce liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a început mai multe vizite prin țară, împreună cu secretarul general Paul Stănescu, unde ă,își negociază alegerea la conducerea PSD, la București social-democrații sunt din ce în ce mai nemulțumiți, mai ales cei care i-au jurat în trecut credință lui Liviu Dragnea.

Șefia lui Marcel Ciolacu la vârful PSD se clatină

Congresul unde urmează să fie aleasă noua conducere a PSD, programat pentru iunie sau iulie, a încins spiritele în partid, iar mai mulți lideri spun că nu mai au răbdare cu Marcel Ciolacu. Unii vorbesc clar și răspicat, alții însă preferă să-și mențină anonimatul. Chiar dacă oficial liderii PSD din Moldova au declarat că îl susțin pe Marcel Ciolacu pentru președenția partidului, sub protecția anonimatului au recunoscut că nu vor să-l vadă în cea mai înaltă funcție în partid.

„În partid este nemulțumire mare. Stăm de 6 luni de zile și nu marcăm când avem atâta muniție. În teritoriu suntem presați de oamenii din partid care ne spun că nu avem cum să mergem în alegeri cu Ciolacu și Stănescu pentru că o să pierdem”, a declarat un lider din PSD, pentru Digi24.ro.

Șefia lui Marcel Ciolacu la conducerea PSD se clatină

Șefia lui Marcel Ciolacu la conducerea PSD se clatină. Sursa foto: zf.ro

Gabriela Firea își menține susținerea pentru Marcel Ciolacu

Social-democrații nu au în prezent nici prea multe alternative. În afară de candidatura lui Ciolacu, în competiția pentru șefia PSD mai sunt vehiculate două nume: Sorin Grindeanu și Gabriela Firea.

„Pe Grindeanu nu îl suportă prea mulți lideri din partid pentru că nu a realizat mai nimic pentru PSD, iar Firea încă nu vrea să își asume o candidatură. Totuși, se gândește și ea că dacă intră în locale și pierde primăria, nu mai poate revendica nimic”, explica pentru aceeași sursă un vicepreședinte al PSD.

Gabriela Firea spune însă că nu se răzgândește și că-l susține pe Ciolacu pentru președenția partidului. „Din moment ce mi-am declarat susţinerea pentru această formulă de conducere, cu domnul Ciolacu preşedinte şi domnul Paul Stănescu secretar general, nu pot să mă mişc precum vântul sau valurile mării, poate data viitoare, peste cinci ani, peste zece ani”, a declarat duminică Gabriela Firea, într-o declarație de presă.

Codrin Ștefănescu dă de pământ cu Marcel Ciolacu

Codrin Ștefănescu, omul lui Liviu dragnea, nu se ascunde după deget și face declarații dure la adresa actualei conduceri a PSD. „În ultima vreme suntem criticați tocmai de cei care au crezut în noi și ne-au votat! Și au dreptate, asta-i clar! Limpede ca lumina zilei. Se vede din spațiu că PSD a devenit o penibilă anexă a PNL și a lui Iohannis.

Că suntem timizi și speriați să nu ne supărăm șefii din umbră! Că ne delimităm, la ordin, de toate mesaje din trecut! Că numele Dragnea, Codrin, Olguța, Șerban, Pleșoianu, Nicolicea, Iordache etc., sunt interzise de noua conducere a PSD. Că partidul este predat la cheie unor securici care urăsc de moarte acest partid. Pucistii de ieri, scoliti in tot felul de academii secrete, noii conducātori de azi! (…) Gata! Ajunge! Parlamentarii, primarii, liderii judeteni, sutele de mii de membri ai PSD trebuie sā-si recupereze urgent partidul!”, a scris Codrin Ștefănescu, pe Facebook.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Capital.ro
Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur explică motivul pentru care se circulă extraordinar de bine
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
România, OBLIGATĂ să mărească taxele și impozitele. Ce biruri li se mai pun românilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro