Mall evacuat în Constanța din cauza unei alerte cu bombă. Persoana care a apelat 112 a fost dusă la poliție

Mall evacuat în Constanța din cauza unei alerte cu bombă. Persoana care a apelat 112 a fost dusă la poliție
Alerta cu bomba la un mall din Constanta

Mall evacuat în Constanța din cauza unei alerte cu bombă, duminică după-amiază. Persoana care a spus că în centrul comercial există o bombă, printr-un apel la 112, a fost identificată de către anchetatori și dusă la poliție pentru audieri. Toate amănuntele incidentului care a stricat ziua de duminică a multor români, disponibile în rândurile de mai jos.

Alertă cu bombă la un mall din Constanța. Persoana care a făcut apelul la 112, identificată

O alertă cu bombă a fost semnalată, duminică, într-un mall din Constanța, prin 112. Este vorba de City Park Mall, de pe lacul Tăbăcărie. Astfel, forțele de ordine au asigurat perimetrul și au verificat zona, anunță IPJ Constanța.

De asemenea, persoana care a apelat 112 a fost identificată și depistată în municipiul Constanța la ora 17:50, urmând a fi condusă la sediu pentru stabilirea situației de fapt.

Comunicatul IPJ Constanța

„Astăzi, în jurul orei 17.00, polițiștii constănțeni au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unul complex comercial situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, ar exista o bombă.

Imediat după primirea apelului, la fața locului s-au deplasat polițiștii constănțeni, pentru asigurarea perimetrului de siguranță, specialiști pirotehniști ai Serviciului Român de Informații și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru efectuarea verificărilor specifice din domeniul de competență, precum și echipaje de pompieri”, a anunțat IPJ Constanța.

Sute de oameni au fost evacuați

Astfel, sute de oameni s-au văzut nevoiți să părăsească incinta magazinului pentru ca oamenii legii să își poată face treaba, respectiv să controleze dacă alerta la 112 se confirmă sau nu. Cu siguranță, toți cei prezenți în mall se aflau la plimbare, în contextul în care este o zi de duminică.

De asemenea, alții poate se aflau în căutare de cadouri, ținând cont că luni, 15 august, se sărbătorește Sfânta Maria. Astfel, cu toții s-au văzut nevoiți să își scurteze plimbarea și să părăsească mall-ul.

„Menționăm faptul că toată zona în cauză, inclusiv complexul comercial, a fost evacuată de forțele de ordine. Persoana care a apelat 112 a fost identificată și depistată în municipiul Constanța la ora 17.50, urmând a fi condusă la sediu pentru stabilirea situației de fapt”, mai anunță IPJ Constanța.

Amenințările cu bombă, tot mai multe

Tot mai des, autoritățile statului sunt puse pe jar de indivizi inconștienți, care sună și spun că au plasat bombe în locuri aglomerate. Chiar dacă întotdeauna sunt indicii că apelul este unul fals, autoritățile nu lasă lucrurile așa și trec la verificare.

Astfel, clădirile sau locurile publice pomenite de apelanți sunt evacuate, iar pirotehniștii scotocesc fiecare colț, în căutarea unor pachete suspecte.