Maimuța care știe engleză și face grătar îți arată cât de deștept este omul

Maimuța care știe engleză și face grătar îți arată cât de deștept este omul

Majoritatea oamenilor continuă să se bată cu pumnul în piept că sunt cele mai deștepte mamifere, dar o maimuță din rasa bonobo ne arată că situația este un pic mai complexă decât pare la prima vedere.

Maimuța din imaginile alăturate ar putea fi cea mai deșteaptă din lume. Bonobo ar putea reflecta nivelul de inteligență al întregii sale rase, dar pentru că doar ea a fost crescută și educată în captivitate, este dificil să generalizezi abilitățile ei.

La scurt timp după ce am aflat că alte rase de mamifere au intrat de curând în epoca de piatră, cum a făcut-o și omul în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, cei de la BBC au detaliat aventurile unei maimuțe suprinzător de inteligente.

bezele maimuta bonobo engleza gratar

La această oră, nu mai există niciun dubiu legat de faptul că omul nu este singura creatură deșteaptă de pe pământ. Maimuța bonobo a învățat să pornească singură un foc, să-și prepare mâncarea la grătar și să-l stingă. Înțelege un număr de câteva mii de cuvinte în engleză și poate comunica într-o manieră surprinzător de eficientă cu oamenii din jur.

Maimuța poartă numele Kanzi și este înrudită cu cimpanzeii. Este în vârstă de 35 de ani și s-a născut în captivitate. Ea își desfășoară majoritatea activităților în cadrul Inițiativei de Conservare și dezvoltare a Percepției Maimuțelor din Des Moines, Iowa. Până acum, Kanzi s-a implicat într-o serie de studii comportamentale, pentru a ajuta cercetătorii să-și îmbunătățească cunoștințele despre marile maimuțe.

Conform publicației MaxAnimal, Kanzi a învățat o serie de abilități care, până acum, au fost imposibile pentru o maimuță. Faptul că știe să interacționeze cu focul și să-l folosească pentru a prepara hrana este nemaiîntâlnit. Știe să-și pună hamburgeri pe grătar, dar cel mai mult îi place să se joace cu beze. Înțelege 3000 de cuvinte în engleză și, folosind simboluri, poate comunica 500 de cuvinte diferite unui interlocutor. Inițial, mama lui Kanzi a fost subiectul studiului, dar nu s-a priceput atât de bine la talente precum maimuța din clipul de mai jos.

Sursa: MaxAnimal
Urmăriți Playtech.ro și pe