Dacă întrebi nouă din zece români să-ți numească cel mai bogat român din toate timpurile, mulți se vor arunca să afirme că este vorba de Ion Țiriac. În realitate, cel care se poate lăuda cu acest titlu a trăti în perioada interbelică.
Apropiații îi spuneau Jean Mihail, dar numele său adevărat a fost Ioan C. Mihail. S-a născut în 1875 și mulți istorici sunt de părere că a fost cel mai bogat român din toate timpurile. Cea mai mare parte a averii a moștenit-o, având în vedere că a fost fiul latifundiarului Constantin (Dinu) Mihail.
La mijlocul anilor 1920, Jean Mihai se bucura de moșii în șapte județe din România, printre care Ilfov, Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman și Galați. Numărul proprietăților sale a explodat în urma reformei agrare din 1921. Ca să ai o referință practică vizavi de averea lui Mihai, bărbatul a împrumutat statul statul român în timpul marii crize economice din perioada 1929 – 1933.
Ca pachetul să fie complet, averea celui mai bogat român din toate timpurile s-a rotunjit în 1930, când a moștenit averea colosală din portofoliul a două mătuși ale sale care au decedat.
În marea criză economică, ce a avut loc între 1929 și 1933, Jean Mihail a fost cel care a girat pentru statul român. Se spunea despre el că avea o avere de peste un miliard de lei și lichidități de mai bine de nouă tone de aur. Olteanul a garantat cu propria avere un împrumut extern al României, absolut vital pentru depăşirea crizei. În acea perioadă, România era condusă de Carol al II-lea.
Nu a fost căsătorit și nu a avut copii. A doua jumătate a vieții și-a petrecut-o într-o reședință pe care și-a construit-o în centrul Craiovei. Donată statului român, clădirea găzduiește la această oră Muzeul de Artă din localitate. S-a stins din viață în anul 1936 și toată averea a lasat-o României. Este vorba de 30 de milioane de lei în numerar și alte 950 de milioane în efective și acțiuni la diferite bănci.