01 mai 2019 | 08:09

Ion Tiriac e cel mai bogat român: cât de prost o duce la nivel global, conform Forbes

Știri generale
Ion Tiriac e cel mai bogat român: cât de prost o duce la nivel global, conform Forbes

Forbes a publicat cel mai recent clasament al miliardarilor de pe mapamond, iar România este inclusă prin intermediul lui Ion Țiriac. Acesta ocupă însă o poziție destul de rușinoasă în topul global.

Publicația Forbes continuă să fie relevantă la nivel global datorită unui clasament anual al celor mai bogați oameni din lume. Efortul din spatele realizării acelui top îl transformă într-unul de referință pentru întreaga industrie. În cazul în care te întrebai cum este reprezentată România în clasamentul Forbes, răspunsul constă într-un singur nume.

Ion Țiriac este singurul român inclus în cea mai recentă ediție a topului miliardarilor publicat marți de revista americană Forbes. Românul a intrat în top prin intermediul averii sale estimate la 1,2 miliarde de dolari. La scară globală, această avere nu se compară cu bogățiile multor americani, chinezi sau ruși și, din acest motiv, Țiriac ocupă doar locul 1867 mondial.

Partea mai interesantă a ecuației constă în faptul că anul trecut avea o avere mai mică și se poziționa pe un loc mai ridicat în clasament. În 2018, averea lui Ion Țiriac era estimată la 1,1 miliarde de dolari, iar în topul Forbes de la acea vreme se bucura de ocuparea locului 1795 mondial.

Ca o confirmare suplimentară a faptului că numele lui Țiriac se apropie de capătul clasamentului, românul ocupă poziția 1.867 din 2.208 miliardari inclusi în topul din acest an. Chiar și așa, numărul miliardarilor de pe mapamond este mai mare ca niciodată, în ediția cu numărul 32 a topului Forbes.

„Cei superbogaţi au continuat să se îmbogăţească, majorând decalajul dintre ei şi ceilalţi”, au subliniat editorii Forbes, Luisa Kroll şi Kerry A. Dolan. Ocupantul primei poziții în topul din acest an s-a schimbat. Poziția pe care o deținea Bill Gates de la Microsoft este acum ocupată de Jeff Bezos de la Amazon. Fondatorul Amazon a avut o avere de 39,2 miliarde de dolari în 2017, în timp ce în 2018 s-a bucurat, aproape, de triplarea sumei, până la 112 miliarde de dolari.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro