Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis. A spulberat concurența

Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis. A spulberat concurența

Ion Țiriac a fost ales noul președinte al Federației Române de Tenis. N-a avut prea mulți adversari, dar candidații au fost spulberați dacă e să ne uităm la numărul de voturi. Cine s-ar putea pune cu prestanța și cu averea afaceristului?

Ion Țiriac, noul președinte al FRT

Miercuri, 19 iunie, în cadrul Centrului Național de Tenis, s-a desfășurat Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului național, în urma căreia, Ion Țiriac a fost ales președintele Federației Române de Tenis. A primit 32 de voturi.

În total, au fost cinci candidați. Marius Vecerdea a obținut 11 voturi, cele mai multe după Țiriac, în timp ce Ion Tupa a luat doar trei voturi. Pe Liviu Ursuleanu și Răzvan Itu nu i-a votat nimeni.

În cadrul acestei Adunări Generale au avut drept de vot 54 de membri asociați, care sunt și semnatarii Actului Constitutiv al Federației Române de Tenis. Pentru obținerea cvorumului, era nevoie doar de prezența a 36 dintre aceștia, cum s-a și întâmplat.

Țiriac, fost tenismen, a fost și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în perioada 1998 – 2004. Acum, în calitate de președinte al FRT, îi succede în funcție unui alt fost tenismen, cum este și normal, George Cosac.

Ion Țiriac i-a jignit pe australieni

Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis. A spulberat concurența

Recent, Ion Țiriac a făcut câteva afirmații jignitoare la adresa australienilor, după meciul dintre Ashleigh Barty și Marketa Vondrousova de la Roland Garros. Barty a câștigat partida, dar Țiriac a declarat că singurul ei merit pentru așa-zisa victorie a fost naționalitatea ei, adică faptul că e australiancă.

Pare că Țiriac calcă pe urmele lui Ilie Năstase și își spune cele mai sincere păreri despre „jocurile” care se fac și în tenis. Problema este că părerea lui jignește sau atinge unele interese:

„Finala feminină de la Roland Garros a fost una dintre cele mai slabe pe care eu le-am văzut. Vă rog să-mi scuzați sinceritatea. Trebuia să plec după patru game-uri. Am și făcut-o! Nu a fost nimic din Șarapova – Halep, din Williams și așa mai departe. Acum vine o Barty, care are un singur merit. E australiancă. Ăia nu știu să scrie, să citească. Dar de fiecare dată când cineva iese de acolo, iese cu bagajul de cunoștințe tehnice de la A la Z”, a spus Țiriac, potrivit sport.ro.