Magazine deschise pe 25 decembrie. Singurele locuri de unde poți lua mâncare și alcool

Magazine deschise pe 25 decembrie. Singurele locuri de unde poți lua mâncare și alcool
Crăciun. Magazinele deschise pe 25 decembrie

Cea mai frumoasă și așteptată sărbătoare din an e aici. Deși Ajunul cade greu pe umerii românilor, umblând prin tot orașul înarmați cu liste și multă răbdare în căutarea cadourilor pentru cei dragi, dar și cu scopul de a achiziționa bucate pentru masa festivă, nici Crăciunul nu scapă neatins de forfotă. În fiecare an se uită câte ceva ori, chiar după primul fel, alcoolul nu mai picură din sticle și pâinea nu ne mai e aliat. Astfel, unele magazine au decis să lase deschis și în data de 25 decembrie.

Magazinele deschise de Crăciun. Singurele locuri de unde poți procura de-ale gurii pe 25 decembrie

Singurele magazine la care ați putea să mai găsiți lucruri de cumpărat astăzi sunt cele de cartier sau benzinăriile. Specialiștii recomandă ca la cumpărături să meargă doar un membru al familiei, pentru a evita aglomerația. Cu toate acestea, în magazine se păstrează vria. Medicii avertizează, însă. Chiar dacă a venit Crăciunul, trebuie să respectăm în continuare regulile.

„Trebuie să ținem cont că este un Crăciun în condiții speciale. Este pandemie. Toată lumea trebuie să țină garda sus; nu putem, tocmai pentru că este sărbătoare, să renunțăm la măsurile de protecție. Să fie un Crăciun liniștit, un Crăciun cu multă moderație și cumpătare. Începem aceste sărbători cu speranța că nu vor fi foarte multe solicitări, că oamenii vor respecta măcar o parte din sfaturile pe care le dăm de fiecare dată”, a spus Alis Grasu, manager serviciul de ambulanță București-Ilfov, pentru TVR.

Jumătate din bugetul de sărbători, cheltuit pe mâncare

Potrivit unui studiu recent, pentru Crăciunul petrecut în pandemie, jumătate din bugetul alocat acestei sărbători va fi cheltuit pe mâncare. Pe de altă parte, o treime dintre români sunt hotărâți să cheltuie banii pe cadourile din mediul online, ceea ce înseamnă de șase ori mai mult decât acum patru ani.

Aproape 1059 de lei va fi bugetul românilor de sărbători, conform studiului Reveal Marketing Research. Cei mai mulți bani vor fi cheltuiți pe mâncare – aproape jumătate din sumă. În medie, respondenții au declarat că vor cheltui în jur de 540 de lei pentru masa de Crăciun, dar suma poate crește și ajunge la aproape 600 de lei. Datele analizei mai arată că bugetul pentru cadouri este de aproape 400 de lei, la fel ca anul trecut, și că bărbații sunt dispuși să dea mai mult pe daruri decât femeile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI